Câți bani câștiga Elena Ceaușescu în fiecare lună. Soția dictatorului avea mare grijă cum să-i gestioneze

Câți bani câștiga Elena Ceaușescu în fiecare lună. Soția dictatorului avea mare grijă cum să-i gestioneze © arhiva

Deși Elena Ceaușescu nu a iubit niciodată școala, soția dictatorului a reușit să fie de-a lungul timpul în vârful politicii românești în perioada comunistă. Aceasta deținea mai multe funcții importante ce îi aduceau la sfârșit de lună un salariu bun. 

Elena Ceaușescu nu a fost niciodată o iubitoare a școlii, dat fiind faptul că a studiat doar trei clase primare, urmând ca în clasa a patra să rămână corigentă. Soția lui Nicolae Ceaușescu a lucrat pentru câteva verii la rând la câmp, iar ulterior s-a mutat în București unde a obținut mai multe locuri de muncă.

Aceasta a lucrat ca muncitoare la o fabrică de medicamente, iar mai târziu s-a angajat la o firmă de textile, urmând ca după război să devină laborantă la un laborator chimic.â
După anul 1945, Elena Ceaușescu s-a angajat ca secretară la Ministrul de Externe, însă a fost dată afară după puțin timp. În perioada aceea a reușit să-l cunoască și pe Nicolae Ceaușescu. 

Deoarece era soția unui om important din stat, Elena Ceaușescu a decis că trebuie să se schimbe. Acesta a urmat un curs fără frecvență și a devenit inginer chimist, ulterior devenind doctor în chimie. 
Elena Ceaușescu a putut să se angajeze cu acte în regulă, iar ulterior a devenit director general. De aici aceasta câștiga 6000 de lei pe lună. 

În 1983 Elena Ceaușescu a devenit vicepremier la Guvernul României, iar salariu pentru acest post era de 15000 de lei. 

Ce făcea cu banii 

Soția dictatorului avea mare grijă cum să gestioneze banii pe care îi câștiga. Istoricii spun că banii erau depuși la bancă pe numele celor trei copii pe care îi avea cu Nicolae Ceaușescu, dar și pe numele nepotului. 
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro