Câţi bani vor putea primi bunicii care îşi îngrijesc nepoţii? Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Câţi bani vor putea primi bunicii care îşi îngrijesc nepoţii? Proiectul a fost adoptat tacit de Senat © arhivă

Veşti bune pentru bunicii care îşi îngrijesc nepoţii! Proiectul prin care aceştia ar putea primi o indemnizaţie a fost adoptat tacit la începutul acestei săptămâni, de Senat. 

Potrivit proiectului de lege trecut tacit de Senat, bunicii care îşi îngrijesc nepoţii până la vârsta de 2, respectiv 3 ani şi ai cărui părinţi s-au întors la muncă, pot primi o indemnizaţie în valoare de 650 de lei. 

Pentru acest lucru, bunicii trebuie să prezinte documente doveditoare că se află în relaţii bune cu copilul. Asta nu e tot! Trebuie să demonstreze că locuiesc în România, împreună cu nepotul sau nepoţii de care au grijă şi să se ocupe efectiv de creşterea şi îngrijirea acestora.

Este absolut necesar şi acordul părinţilor.

De asemenea, sunt luate în considerare şi cazurile în care mama revine la serviciu înainte de încheierea perioadei de doi sau trei ani. Totodată, nu se pune problema întreruperii stimulentului de inserţie pentru mama copilului, ce are aceeaşi valoare: 650 de lei. 

Bunicii pot depune cereri pentru indemnizaţia de 650 de lei la primăria oraşului de domiciliu. 

For decizional pentru acest proiect de lege este Camera Deputaţilor.

Dreptul la indemnizația pentru creșterea nepoților încetează dacă beneficiarul este condamnat la închisoare, a decedat sau nu mai îndeplinește condițiile inițiale: nu mai are domiciliul în România sau, timp trei luni consecutive nu ridică mandatele poștale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro