Caz revoltător în Oradea. Ce a fost pusă o mămică să facă după ce a refuzat să dea bani de cadou pentru învăţătoare. Ceilalţi părinţi au reacţionat / FOTO

Ce a fost pusă o mămică să facă după ce a refuzat să dea bani de cadou pentru învăţătoare © Facebook

Luna cadourilor a început, iar goana după cea mai potrivită surpriză i-a cuprins pe părinţii din toată ţara. Banii şi cadourile scumpe oferite profesoarelor au devenit o tradiţie pentru toţi părinţii.

Cu ocazia sosirii primăverii, părinţii unor elevi care studiază la o şcoală din Oradea au întrecut orice imaginaţie.

Pentru că era musai să ofere un cadou învăţătoarei pentru 1 Martie, părinţii au început să adune bani pentru a o surprinde pe care vine zi de zi în faţa copiilor lor.

Însă, cu aceeastă tradiţie nu a fost de acord mama unei fetiţe. Pentru că a susţinut că ea nu va da bani de cadou, ceilalţi părinţi au reacţionat extrem de dur.

Mai exact, femeii i s-a cerut să îşi mute copila la o altă clasă, dacă refuză să dea bani pentru cadouri.

Femeia, şi ea cadru didactic, a rămas şocată, apoi a postat un mesaj, dar şi o fotografie pe pagina sa de Facebook.

„Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasa cu fetița mea, la școala "Nicolae Bălcescu" din Oradea. Reacție venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învățătoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar.
1. Nu am făcut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în faţa calculatorului.

Dacă eu am putut, și alții pot.

2. Nu am făcut-o, pentru că este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etică al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.

3. Nu am făcut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbăm țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.
Să ajung să fiu "sfătuită" să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu.

AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA!”, a scris mămica revoltată pe pagina sa de Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro