Cazarea și mâncarea, asigurate de Guvern pentru românii carantinați

© Arhiva

Cu fiecare zi care trece, din cauza coronavirusului tot mai mulți români ajung să fie carantinați.

Românii trec prin momentele grele din cauza coronavirusului. Unii trăiesc în carantină, alții și-au pierdut deja locurile de muncă, iar unii sunt încă obligați să se prezinte la job, deși suntem în plină pandemie de Covid-19.

După mai multe măsuri luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului, dar și pentru a veni în ajutorul românilor, acum Guvernul anunță un alt proiect de hotărâre.

Guvernul a hotărât suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, dar le va și asigura celor aflați în carantină bani pentru cazare și hrană. Cei afectați de coronavirus vor primi 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru mâncare.

„a) alocaţia de cazare in valoare de 230 lei/zi , care include pe lângă costurile legate de asigurarea spatiului de locuit, costurile cu servicii de curătenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora

- în situaţia în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziţie în mod gratuit, alocatia de cazare este in valoare de 50 de lei/zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curăţenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie,prosoape, protecţia bagajelor şi a altor efecte personale ale acestora.

b )indemnizaţia de cazare, în cuantum de 70 lei/zi care include următoarele cheltuieli:

- cheltuieli cu hrană –3 mese/zi,servite în cameră, cu utilizarea tacâmurilor şi a veselei de unică folosinţă.

- cheltuieli cu apa –între 2-4 l/zi/persoană, cu utilizarea paharelor de unica folosinţă

- cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare –câte 2 pijmale şi 2 perechi de papuci de unică folosinţă pentru toată perioada de carantinare”, se arată proiectul de hotărâre.

De asemenea este bine de știut că cei care se află în carantină, dar trebuie să se trateze și pentru alte afecțiuni preexistente, cheltuilile vor fi suportate de Ministerul Sănătății, în baza unor acte doveditoare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro