Cazul 17 de coronavirus în România: Un bărbat din Capitală care nu a călătorit în zone de risc

Cazul 17 de coronavirus în România: Un bărbat din Capitală care nu a călătorit în zone de risc © arhivă

Noi detalii privind cazul cu nr. 17 de coronavirus confirmat în România! Bărbatul avea simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi şi nu călătorise în vreo zonă de risc.

Autorităţile române au oferit noi informaţii despre pacientul de la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti, confirmat cu coronavirus. Pare-se că, deşi a fost testat pozitiv pentru virusul Covid-19, bărbatul nu avea aceeaşi simptomatologie. 

La câteva zile de la internare, pacientul a dezvoltat simptomatologie pulmonară foarte agresivă. Atunci, medicii au solicitat să fie supus testului pentru coronavirus. 

Bărbatul va fi transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Cine este pacientul cu nr. 17

Potrivit Observator, bărbatul are vârsta de 60 de ani şi este ofiţer în rezervă al MAI. Mai mult, acesta a afirmat că nu a călătorit în ultima perioadă în nicio zonă considerată cu risc de coronavirus.

La nivelul unităţii spitaliceşti a fost declanşată ancheta epidemiologică. Autorităţile competente vor identifica astfel toţi contacţii direcţi. 

De altfel, personalul medical care a lucrat în perioada în care acesta a fost internat, dar care nu se află în spital în prezent, vor fi izolaţi la domiciliu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro