Cazul Caracal. Pentru ce infracţiuni va fi Gheorghe Dincă trimis în judecată

Cazul Caracal. Pentru ce infracţiuni va fi Gheorghe Dincă trimis în judecată © arhivă

Gheorghe Dincă va fi în curând trimis în judecată! Rechizitoriul în cazul crimelor din Caracal este aproape gata. Anchetatorii s-au bazat pe probele culese, începând cu cele biologice, respectiv ADN-ul Alexandrei Măceşanu. 

La sfârşitul lunii ianuarie, mandatul de arestare preventivă expiră, iar Gheorghe Dincă trebuie trimis în judecată.

Rechizitoriul în cazul crimelor din Caracal este aproape gata. Conform celor spuse de Adina Anghelescu la Antena 3, Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată până la finele acestei luni pentru trei infracţiuni. Vorbim despre trafic de persoane, omor calificat şi profanare de cadavre, în privinţa celor două victime: Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu. 

Pare-se că dosarul se bazează pe probatoriu. Anchetatorii au luat în calcul probele culese, începând cu ADN-ul Alexandrei Măceşanu. În schimb, în cazul Luizei nu, dat fiind faptul că la expertiza oaselor din lizieră nu s-a putut evidenţia nici ADN nuclear, nici mitocondrial. La FBI, aceeaşi problemă şi aceeaşi concluzie. Osemintele sunt extrem de degradate. 

"Însă alte probe merg către această pistă că Dincă este cel care le-a omorât. De asemenea, există probe care dovedesc că și Ștefan Risipiceanu a violat-o pe una dintre fete", a declarat jurnalista Adina Anghelescu.

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, a precizat că inculpatul nu vrea să fie eliberat condiţionat. Potrivit acestuia, "monstrul din Caracal" aşteaptă ca dosarul să fie trimis instanţei.

”El se declară de acord cu prelungirea măsurii arestării preventive și urmăreşte o pedeapsă mai mică”, a spus Claudiu Lascoschi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro