Cazul de la Oradea continuă! A ieşit un scandal monstru, după ce mama unui copil a refuzat să cotizeze pentru cadoul profesoarei

A ieşit un scandal monstru, după ce mama unui copil a refuzat să cotizeze pentru cadoul profesoarei © Facebook

Scandalul dintr-o şcoală din Oradea, după ce o mamă a refuzat să cotizeze pentru cadoul profesoarei, pare că ia amploare.

Mama care a refuzat să cotizeze pentru cadourile din luna martie îi acuză pe ceilalţi părinţi că ar fi recurs la jigniri şi ameninţări.

Părinţii tuturor elevilor din respectiva clasă au discutat pe un grup să adune bani pentru profesoara de la clasa, însă pentru că fondul clasei este oficial interzis, mama unei eleve, profesoară şi ea, a refuzat categoric această propunere. De aici şi până la un scandal monstru a mai fost doar un pas.

Pentru că a refuzat să pună bani pentru cumpărarea unui cadou, dar şi a unui alfabetar şi o perdea noua, mama elevei s-a trezit cu cu o mulţime de mesaje din partea celorlalţi părinţi prin care i se cere să îşi retragă fetiţa din şcoală.

"Ar fi foarte bine ca pe viitor să nu mai avem aceste discuții, să vă găsiți altă clasă. Nu este corect, unul dă bani, altul nu. Recomandarea mea este să se mute", a fost primul mesaj pe care l-a primit femeia, conform observator.tv.

După aceste mesaje, profesoara de liceu a decis să facă totul public pe pagina sa de Facebook.

"Cred că trebuie să avem o altă atitudine, altfel nu vom schimba lucrurile în Învățământ. Vi s-a oferit de 1, 8 martie un mărțișor? Un buchet de flori și un mărțișor. Mai mult am refuzat", a spus Mihaela Ichim care a refuzat să cotizeze

"Copilul este, cum să vă spun, nu aș spune mult dacă spun inadaptat, este ca un copil care are un pic de probleme cu comportamentul", a spus Crina Ţenţ, mama unui copil din clasa respectivă.

"Nu este o amenințare, este doar o părere. Dacă nu ne acomodăm, am putea să plecăm în altă parte", a declarat Anca Moldovan, un alt părinte.

De asemenea, Mihaela este judecată şi pentru faptul că niciodată nu a comunicat cu ceilalţi părinţi.

"N-a venit niciodată la o ședință cu părinții, să vorbească cu noi părinții. Ba că nu-i convine aia, ba aia", a criticat Diana Burlea, mama unui alt elev.

După ce Mihaela Ichim a făcut toate discuţiile publice, femeia a fost chemată de urgenţă la o discuţie cu directorul şcolii, fiindcă ar fi adus şcolii grave prejudicii.

"Școala a ajuns tangențial și colateral să fie subiect de discuție pentru niște carențe pe care nu le neagă nimeni", a declarat Gheorghe Troie, directorul Școlii Nicolae Bălcescu din Oradea.

Dacă unii sunt de acord cu practicile celorlalţi părinţi, alţii ii iau apărarea mamei care s-a opus.

"Nu te poți opune unor părinți care vor să cumpere ceva pentru școală", a declarat Radu Pârja, membru în Consiliul de Administrație al școlii

"Dezaprob total astfel de practici în condițiile în care nici școala, nici cadrele didactice nu solicită astfel de lucruri", a încheiat Alin Novac-Iuhas, inspector Inspectoratul Școlar Bihor

Deşi şcoala poate primi sponsorizări, profesorii nu au voie să ceară bani sau bunuri. Astfel riscă între 3 şi 10 ani de închisoare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro