Ce au arătat rezultatele analizelor asistentului român suspect de coronavirus, după ce a îngrijit o familie deja infectată

Ce au arătat rezultatele analizelor asistentului român suspect de coronavirus, după ce a îngrijit o familie deja infectată © Arhiva

Un bărbat s-a întors în România zilele trecute, fiind suspect de coronavirus, asta după ce a îngrijit o familie din Germania, deja infectată cu virusul ucigător din China. 

Medicii din Timişoara au luat imediat măsuri şi l-au izolat pe tânăr, însă înainte de a intra în carantină, omul şi-a vizitat rudele, ba mai mult, el a fost şi la schi.

Pe data de 7 februarie, asistentul a mers în vizită la părinţii din Reşiţa, apoi şi-a vizitat şi sora şi cumnatul din Gărâna.

După doar câteva zile, pe 11 februarie, asistentul prezenta febră şi tuse seacă, fiind internat de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Bbabeş" din Timişoara.

Prezentând simptome specifice infecţiei cu coronavirus, bărbatul a fost internat, dar rezultatele analizelor au ieşit negative, conform Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Se pare că asistentul contactase doar un virus de sezon, cel mai probabil în momentul în care a fost la schi.

„Este negativ rezultatul, pacientul nu este infectat cu coronavirus. Unul este testul pentru gripă, unul este testul pentru coronavirus. Pacientul are o infecție de sezon pe care a contactat-o undeva la schi.

Urmăm procedurile pas cu pas, fie că vin probe de la Timișoara sau de la Cluj, este nesemnificativ. Fiecare pacient este luat în calcul (...). În spate stă o echipă și monitorizează pe toată lumea care a intrat în contact cu un potențial purtător de coronavirus”, a anunțat profesorul Streinu-Cercel, manager al Institutului "Matei Balș".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro