Ce au descoperit în îngheţata vândută copiilor! Anunţ îngrijorător
Publicat pe 30.07.2018 la 11:28 Actualizat pe 30.07.2018 la 11:36
În timp ce alte în alte ţări se încearcă eliminarea sau diminuarea numărului aditivilor alimentari, în mâncarea românilor se adaugă E-uri, de la un an la altul.
În timp ce alte în alte ţări se încearcă eliminarea sau diminuarea numărului aditivilor alimentari, în mâncarea românilor se adaugă E-uri, de la un an la altul.
"Mâncăm o felie de salam sau o gumă de mestecat, bem un suc sau mâncăm o felie de pâine, dar E-urile le regăsim și pe băț. Înghețata conține E-uri? InfoCons a făcut un studiu pe piață și am găsit chiar și E-uri înghețate. Deși este cald afară și ni se face poftă de a mânca o înghețată pentru a ne răcori, nu trebuie să uităm să citim eticheta și să fim responsabili. Dacă vrem să facem o bucurie dulce și înghețată copilului să nu uităm să verificăm ingredientele și să alegem în cunoștință de cauză”, a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons, care a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip înghețată în perioada 2014 – 2017.
Potrivit sursei citate, în ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari/produs, s-a constatat o creștere a mediei și medianei, de la 5 E-uri în studiul din 2014, la 6 E-uri în cazul studiul din 2017. Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs a fost identificat în studiul din anul 2016, regăsindu-se 16 E-uri într-un singur produs. La polul opus, cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din 2014, respectiv 2 E-uri per produs. Totodată, a fost identificată o creștere a tipurilor de aditivi identificați în produsele studiate, de la 18 tipuri de aditivi identificați în 2014, la 26 de tipuri în 2016 și, respectiv, 36 de tipuri de aditivi în 2017.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!