Ce au spus soţii Ceauşescu înainte de execuţie, când au aflat cine a preluat puterea: "A ajuns ţara pe mâna nebunilor"

Ce au spus soţii Ceauşescu înainte de execuţie, când au aflat cine a preluat puterea: "A ajuns ţara pe mâna nebunilor" © Profimedia

Ies la iveală detalii cutremurătoare din ultimele zile ale soţilor Ceauşescu. Unul dintre militarii care i-au păzit pe Nicolae şi Elena Ceauşescu de pe 23 până pe 25 decembrie a povestit ce s-a întâmplat atunci când au rămas doar ei trei. Întrebările tovarăşilor au curs!

Unul dintre militarii care i-au păzit pe soţii Ceauşescu a oferit declaraţii în comisia senatorială care a anchetat ulterior executarea. Ultimele zile ale Elenei şi ale lui Nicolae Ceauşescu au fost pline de întrebări. La un moment dat, acest militar a rămas singur cu soţii Ceauşescu. 

Curioşi, l-au întrebat pe militar ce se arată la televizor şi la radio, dat fiind faptul că ei nu aveau acces şi nu ştiau ce se întâmplă în ţară, în acest timp. 

"Le-am spus că l-am văzut la televizor pe poetul Dinescu, moment în care Elena Ceauşescu a spus "Aoleu, a ajuns ţara pe mâna nebunilor!"

Apoi, militarul a amintit de Sergiu Nicolaescu şi reacţia a fost tot a tovarăşei: "Na. uite-l şi pe ăsta".

Când au auzit însă, de "unul Iliescu", aşa cum declara militarul care i-a păzit pe cei doi, Nicolae Ceauşescu a făcut o confesiune neaşteptată. "Vezi, tu eşti de vină, nu m-ai lăsat să-l terminăm pe ăsta!”, ar fi spus Nicolae Ceauşescu, potrivit declaraţiei militarului, citată de Mediafax.

De asemenea, s-a mai aflat că, în a treia zi de arest, Ceauşescu s-a dus la comandat şi i-a spus că îi oferă 1.000.000 de dolari şi ce grad vrea în armată, dacă îl scoate şi îl duce la Voineşti. Comandantul nu a răspuns, iar Elena l-a făcut "slugă".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro