Ce cauze și factori de risc are miocardita, în afara de vaccinul anti-Covid-19
Publicat pe 24.11.2021 la 11:35 Actualizat pe 24.11.2021 la 11:38
Miocardita este inflamația la nivelul inimii sau în jurul acesteia. Majoritatea cazurilor au apărut la adolescenți și la bărbații tineri sub 30 de ani. Nu este o afecțiune contagioasă, iar tratamentul este unul minimal.
- Miocardita este o afecțiune la nivelul inimii
- Iată care sunt factorii de risc!
Ce este miocardita
Miocardita este o afecțiune care reprezintă inflamația mușchiului inimii, așa numit miocard. Acest lucru afectează funcția cognitivă a inimii și funcția electrică, reducând capacitatea inimii de a pompa sângele. Deși bolile cardiovasculare apar la persoanele mai în vârstă, această afecțiune poate afecta la oricine, inclusiv pe tineri, copii și nou-născuți.
Miocardita poate apărea și în special și la persoanele tinere care sunt în sănătoase și sportive. Majoritatea pacienților sunt asimptomatici.
Ce simptome apar la miocardită
Simptomele care apar la această afecțiune sunt: durere toracică, palpitații, fatigabilitate și dispnee, mai exact, respirație dificilă. Tratamentul depinde foarte mult de cauză, iar de cele mai multe ori pacientul se vindecă complet.
Această afecțiune se produce ca un agent agresor, care afectează miocardul și distruge celulele din organism. Miocardul este responsabil pentru pomparea sângelui din inimă către organism, iar când acesta este inflamat, capacitatea devine mai puțin eficientă și de aceea produce dureri în piept și dificultate în respirație.
Dacă apar simptomele specifice ale miocarditei este important să consultați de urgență un medic pentru tratarea afecțiunilor.