Ce este bine să faci în prima zi din Postul Crăciunului pentru a-ţi merge bine în viaţă

Tradiţii din prima zi din Postul Crăciunului © Antena 3

Pe 14 noiembrie începe Postul Crăciunului, iar de prima zi de post sunt legate mai multe tradiţii şi obiceiuri. Oamenii tind să ţină cont de ele pentru a le merge bine în familie şi în viaţă.

Aşadar, una dintre tradiţii este cea legată de resturile de mâncare rămasă de la Lăsata Secului care se pun într-o faţă de masă şi sunt aruncate dimineaţa, cu faţa la răsărit, afară pentru păsările cerului. Vasele sunt spălate cu mare atenţie şi puse cu faţa în jos pentru ca membrii familiei să fie păziţi de rele.

CITEŞTE ŞI: Postul Crăciunului 2018. Ce nu este bine să faci pe 14 noiembrie, de Lăsata Secului

O altă tradiţie legată de prima zi a Postului Crăciunului este cea în care femeile spală cămăşile şi feţele de masă pentru ca tot anul să aibă parte de curăţenie. De asemenea, o lată tradiţie legată de Postul Crăciunului este cea în care ciobanii şi toţi oamenii care a animale ţin postul cu mare dorinţă pentru ca oile şi animelele să nu se îmbolnăvească.

Când este Postul Crăciunului 2018

Postul Crăciunului - 14 noiembrie este mult mai uşor faţă de cel al Paştelui, pentru că de această dată sunt mult mai multe dezlegări la peşte. Postul Crăciunului va ţine până pe 24 decembrie, când sărbătorim Ajunul Crăciunului, pentru ca a doua zi, întreaga creştinătate să se poate bucura cum se cuvine de marea sărbătoare a Naşterii Domnului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro