Ce este dispepsia ulceroasă, boala de care suferă Paula Chirilă, și care sunt cauzele ei
Publicat pe 23.01.2021 la 00:33 Actualizat pe 23.01.2021 la 00:33
Totul despre dispepsia ulceroasă, boala de care suferă Paula Chirilă! Care sunt cauzele bolii cu care se confrunta frumoasa actriță? Vedeta a declarat că a stat pe perfuzii până la 4 dimineață, în spital!
- Ce este dispepsia ulceroasă?
- Boala de care suferă Paula Chirilă!
- Cauzele bolii!
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Paula Chirilă s-a confruntat cu probleme de sănătate în urmă cu două zile. Frumoasa actriță a ajuns pe mâinile medicilor, după ce a acuzat dureri acute în zona abdominală. Potrivit declarațiilor făcute de prezentatoarea TV, aceasta a stat până la ora 4 dimineață la perfuzii, diagnosticul pus de medici fiind dispepsie ulceroasă.
Ce este dispepsia ulceroasă, boala de care suferă Paula Chirilă, și care sunt cauzele ei
Chiar și așa, v-ați întrebat vreo secundă ce este, de fapt, dispesia ulceroasă? Conform informațiilor făcute publice de sursele medicale, dispesia ulceroasă reprezintă un ansamblu de simptome de ordin digestiv, localizate în partea superioară a abdomenului. Simptomul predominant al acestei boli este durerea, această fiind localizată în partea de sus a abdomenului, mai exact, în capul pieptului.
De asemenea, pirozisul, regurgitațiile, aerofagia, eructațiile, balonările postprandiale sau senzația de satietate precoce se numără printre simptomele pe care le dă dispesia ulceroasă. Cât despre cauzele acestei boli, acestea pot fi de ordin organic, făcând referire la afecțiunile tubului digestiv, adică afecțiuni ale esofagului, ale stomacului. Pe scurt, vorbim despre gastrită, un ulcer gastric sau duodenal.
Tratemente pentru dispepsia ulceroasă
În ceea ce privește tratamentul pentru sindromul dispeptic, acesta se clasează în mai multe categorii. În cazul în care vorbim despre o litiază biliară veziculară, singurul tratament posibil care ar putea fi utilizat ar fi cel pe cale chirurgicală, față de sindromul dispeptic de tip funcțional, unde se recurge la medicamentație care să scadă aciditatea gastrică. Desigur că există și o clasă specială de medicamente reprezentată de medicamentele prokinetice care ajută golirea stomacului.