Ce este Favipiravir? 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre primul antiviral care ar trata noul coronavirus

+2 click pentru
galerie

Ce este Favipiravir © CGTN

Favipiravir este un medicament antiviral, dezvoltat în Japonia. Însă, anul acesta, în luna februarie, Administrația Națională a Produselor Medicale din China, după multe studii a ajuns la concluzia că Favipiravir poate trata virusul Covid-19. Medicamentul a fost testat pe 70 de persoane din Shenzhen, dovedindu-se a fi un potențial tratament eficient în combaterea noii tulpini de coronavirus.

Favipiravir este activ și împotriva virusurilor gripei, virusului West Nile, virusului Febrei galbene, virusului aftoasă, flavivirusurilor, arenavirusurilor și alfavirusurilor. De asemenea, este bine de știut faptul că Favipiravir este cunoscut și sub numele de T-705, Avigan sau Favilavir. 

Medicamentul Favipiravir este un prodrog metabolizat, fiind disponibil de urmat atât pe cae orală, cât li intravenoasă. 

Cum acționează Favipiravirul?

Favipiravirul acționează la fel ca orice alt medicament antiviral, atacând virusul gripal ce ne afectează căile respiratorii și plămânii. 

Este similar cu Fapilavirul?

Favipiravirul este același medicament ca Fapilavirul. Nu se știe încă de ce s-a schimbat numele medicamentului, cert este că efectele acestuia sunt aceleași. Indiferent că vorbim despre vechiul sau noul nume al medicamentului, acesta derivă din cel mai activ ingredient al medicamentului. 

Când va dispoibil la scară largă?

Favipiravirul este deja disponibil în Japonia ca medicament pentru tratarea gripei, însă, momentan nu se știe când anume medicamentul va fi disponibil la nivelmondial și pentru tratarea virusului Covid-19. Cert este că acum în China se fac teste pentru a se stabili eficacitatea pe care o are acest medicament în combaterea coronavirusului. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro