Ce fac românii pentru a se testa rapid și gratuit de coronavirus! Oamenii fără nicio afecțiune fentează sistemul, pentru a pleca în vacanțe
Publicat pe 04.08.2020 la 14:08 Actualizat pe 04.08.2020 la 14:08
Când e vorba de a primi un lucru gratuit, în loc să îl plătească, românii găsesc mereu soluții ingenioase. Mai multe persoane și-au dat seama cum să fenteze sistemul și să aibă parte de testarea rapidă și gratuită de COVID-19. Oamenii acuză un anumit simptom, pe care medicii nu îl pot verifica.
- Cum ajung să se testeze gratuit de COVID-19, oameni perfect sănătoși.
- Pacienții îi mint pe doctori că au un anumit simptom.
- Românii fac acest lucru pentru a pleca mai repede în vacanță, fără să le pese de adevărații bolnavi.
Situația incredibilă a fost descoperită în județul Vrancea. Acesta este pe locul 7 în România ca număr de îmbolnăviri și înregistrează un total de 1.785 de oameni, care au contractat boala.
În ultimele zile, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Focşani, tot mai multe persoane s-au prezentat pentru a efectua testul de COVID-19. Pentru a nu fi nevoiți să plătească, aceștia au invocat un motiv pe care medicii nu au avut cum să-l verifice, dacă este, sau nu, adevărat.
Mai precis, vrâncenii au susținut că și-au pierdut gustul și mirosul, păcălind astfel sistemul.
De ce? Pentru a putea pleca mai repede în vacanțele planificate. Acest fapt este susținut chiar de managerul spitalului, însă femeia se arată neputincioasă în fața situației.
„Pe lângă persoanele care vin cu simptomatologie, există o categorie de oameni care acuză că şi-au pierdut gustul şi mirosul, simptome pe care nu avem cum să le verificăm, şi în felul acesta ei îşi fac testul gratis. Dacă testul este negativ, aceştia nu stau în izolare decât perioada între efectuarea testului şi rezultat, adică foarte puţin. Cele mai multe cazuri sunt reale, dar sunt şi situaţii din acestea, pe care nu ai cum să le verifici, care grevează activitatea medicilor. La sfârşitul săptămânii trecute, am avut şi peste 50 de pacienţi la consultaţie într-o singură zi, ceea ce este foarte mult“, a declarat Elena Codruţa Neagu, managerul Spitalului „Sf. Pantelimon“ din Focşani, pentru Adevărul.
Din păcate, localnicii nu se gândesc la semenii lor, care au cu adevărat nevoie de efectuarea testului. Ba mai mult, Vrancea nu are decât un singur aparat de testare Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19, achiziţionat la începutul pandemiei de către Ministerul Sănătăţii. Aparatul are capacitatea de a efectua, în medie, o sută de teste pe zi.
De asemenea, numărul medicilor care își riscă viața în lupta cu pandemia, a scăzut considerabil.
„La Infecţioase, avem doar patru medici, din care unul se află momentan în concediu. De când sunt manager, de mai bine de două luni, am făcut zeci de solicitări către Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru rezolvarea acestei situaţii presante. Probleme avem la Cardiologie, Psihiatrie, Interne. Am trimis solicitare către Iaşi, unde sunt doi medici rezidenţi încadraţi la noi, dar nu vor să ni-i dea. Medicii care vor să vină pun condiţii să le oferim locuinţă“, s-a mai plâns managerul.
Ccu toate acestea, oamenilor nu le pasă. Toți caută să își urmărească doar propriul interes, asta deoarece analizele care ies negative le servesc drept paşaport de liberă trecere în ţările care au impus efectuarea obligatorie a testului.
Dacă ar fi să scoată bani din buzunar, un singur test costă în jur de 100 de euro.