Ce înseamnă ''Aleluia” și care este originea cuvântului
Publicat pe 18.03.2022 la 13:13 Actualizat pe 18.03.2022 la 13:13
De multe ori auzi acest cuvânt, însă puțini știu ce semnifică. Cuvântul „Aleluia” provine din limba ebraică, „Hallelujah”, însemnând „Lăudaţi pe Yah/Jahwe”.YHWH este numele ebraic al lui Dumnezeu, derivat din verbul „hyh”, care se traduce prin „ a fi”. La începutul creștinismului acest cuvânt era rostit la slujbele din perioada Sărbătorilor Pascale.
- Semnificația cuvântului "Aleluia"
- Iată de unde provine acest cuvânt!
De multe ori auzi acest cuvânt la creștini, însă puțini știu care este originea cuvântului ''Aleluia'' și ce semnifică acesta. La începutul creștinismului acest cuvânt era rostit la slujbele din perioada Sărbătorilor Pascale.
Cuvântul “Aleluia” provine din limba ebraică
Cuvântul este des întâlnit în Vechiul Testament, în Psalmii lui David, dar și în Noul Testament. De asemenea, acest termen definește un cuvânt liturgic din timpul slujbei și este cântat înainte de citirea Evangheliei.
În Biblia ebraică se spune că acest cuvânt a fost auzit de Moise pe Muntele Sinai. „Aleluia” provine din limba ebraică, „Hallelujah”, și înseamnă „Lăudaţi pe Yah/Jahwe”. YHWH este numele ebraic al lui Dumnezeu, derivat din verbul „hyh”, care se traduce prin „ a fi”.
Ce înseamnă “Aleluia” și cand se folosește acest cuvânt
Un număr mare de rugăciuni creștine folosesc cuvântul ''Aleluia'' care este de origine ebraică. Adesea în timpul cântărilor din biserici sau în timpul închinării auzim acest cuvânt. Biserica susține că prin ''Aleluia'' și ''Amin'', o persoană își exprimă credința în Dumnezeu și confirmă că îl crede din toată inima.
Acest cuvânt îl auzim des în slujba bisericii, dar și în rugăciuni. Credincioșii îl laudă pe Dumnezeu și îi mulțumesc pentru lumea pe care a creat-o, dar și pentru tot ceea ce îi înconjoară.
Citește și: Ce înseamnă simp. Cuvântul pe care mulți nu îl înțeleg