Ce înseamnă când pisica ta miaună. Ce încearcă sa-ti spună, de fapt
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.06.2022 la 12:07
Actualizat pe 09.06.2022 la 12:07
Toți cei care aleg să aibă animale de companie devin, de-a lungul timpului extrem de atașați de ele. Ele sunt o mare binecuvântare în viaţa oricărei persoane care le deţine, și ne oferă cea mai sinceră dragoste. Ei bine, micuțele suflete, prin sunetele le scot comunică oarecum cu stăpânii lor.
- Ce înseamnă când pisica ta miaună
- Ce încearcă sa-ti spună, de fapt
Foarte multe persoane aleg ca animal de companie pisicile pentru a le ține de urât și pentru a le alunga singurătatea, însă cei care au o felină în casă trebuie să știe că aceasta sunt foarte inteligente. Prin mieunat, pisicile vor să ne transmită ceva.
Ce înseamnă când pisica ta miaună
La fel ca toate celelalte animale, și pisicile simt nevoia să se exprime, așa că o fac prin mieunat. Fiecare rasă de pisică are un mieunat diferit, unele strident, iar altele baritonal. Oricum ar fi mieunatul pisicii tale, e bine să știi că , de fiecare dată când scoate sunete, ea încearcă să îți transmită un mesaj anume.
Specialiștii spun că acest obicei al lor pleacă din primele zile de viață ale pisicilor, când învață că orice sunet pe care îl scot provoacă o reacție din partea mamei. Odată ce ajung la maturitate, pisicile păstrează mieunatul ca pe un vocabular cu care își pot exprima anumite stări prin care trec.
Ce încearcă sa-ti spună, de fapt
Pisicuțele au mai multe tipuri de mieunat. Toto specialiștii susțin că felinele scot diferite sunete, în principal, din două motive. Fie sunt bucuroase, fie dintr-o nevoie care se poate transforma într-o afecțiune sau o durere pe care simte nevoia să o exprime. De exemplu, când te întorci acasă de la serviciu, pisicuța va veni în întâmpinarea ta cu chef de joacă. Dacă nu îi faci pe plac, e posibil ca energia pe care o are să o execite în timpul nopții, când tu vei vrea să te odihnești, iar ea va alerga prin toată casa ori va răsturna lucruri. De asemenea, pisica ta poate mieuna și dacă este stresată sau nervoasă, dar vei recunoaște imediat felul în care o face, fiind vorba de un mieunat mai agresiv și diferit față de cel despre care am vorbit mai sus.
Pisicile au mai multe tipuri de mieunat
- Mieunat simplu - când cere apă sau mâncare;
-
Ciripit - anunță prezența unui alt animăluț în spațiul vizual al pisicii tale, cum ar putea fi o pasăre, o veveriță, un iepuraș sau chiar o muscă;
-
Tors - este, se pare, o formă de comunicare folosită mai ales de către pisicile care se nasc oarbe sau surde, dar care a fost adoptat de către toate;
Foarte multe persoane aleg ca animal de companie pisicile pentru a le ține de urât și pentru a le alunga singurătatea, însă cei care au o felină în casă trebuie să știe că aceasta aduce beneficii majore sănătății fizice și psihice a omului.
Citește și De ce e bine să ai o pisică în casă. Beneficii sănătoase pentru stăpân