Ce înseamnă fibrilații la inimă și în ce condiții apar
Publicat pe 11.05.2022 la 19:16 Actualizat pe 11.05.2022 la 19:16
Sănătatea este cea mai importantă, iar acest lucru trebuie să-l înțeleagă toată lumea, astfel că și cele mai mici simptome pot fi un semnal de alarmă al unei probleme de sănătate grave. Ei bine, iată ce sunt fibrilațiile la inimă, cum se simt, dar și în ce condiții apar. Oricine trebuie să cunoască aceste simptome și afecțiuni!
- Ce sunt fibrilațiile la inimă
- Tot ce trebuie să știi despre fibrilațiile la inimă
Inima este organul din corpul uman care are un rol vital în menținerea vieții, astfel că de fiecare dată când simți că ceva nu este în regulă, trebuie să te documentezi și de asemenea să mergi la un control.
Ce înseamnă fibrilații la inimă și cum se resimt
Ei bine, o problemă cardiacă care pune stăpânire pe inimă este fibrilația atrială și pare să afecteze din ce în ce mai multă lume, așa că fiecare om trebuie să cunoască ce este această afecțiune, dar și cum se simte.
Pe înțelesul tuturor, fibrilația atrială este o anomalie cardiacă apărută la nivelul sistemului cardiovascular și se manifestă prin bătăi neregulate ale inimii. În mod normal, inima are o frecvență de 50-100 bătăi pe minut, în stare de repaus, dar în cazul fibrilației ritmul devine neobișnuit, bătăile fiind mult mai rapide decât în mod normal.
Când o persoană are fibrilații la inimă, intervine lipsa de aer, senzația de leșin, oboseală, amețeli și dureri toracice, precum și un puls neregulat. Mai mult decât atât, fibrilația atrială duce la boli extrem de grave, astfel că trebuie să se intervină acestor afecțiuni.
De ce apar fibrilațiile la inimă
Cu siguranță vă întrebați cum, dar și de ce apar acest fibrilații, astfel că potrivit medicilor, acestea sunt o anormalitate care apare de cele mai multe ori la oamenii vârstnici. Totodată, există un risc destul de mare, principalii factori de risc fiind:
- Hipertensiunea arterială necontrolată;
- Afecțiuni ale valvelor inimii;
- Formarea unor depozite de lipide în peretele vaselor - ateroscleroza;
- Obezitatea;
- Leziuni ale muschiului cardiac (miocardia);
- Moștenire ereditară;
- Stilul de viață haotic (tutun, alcool, alimentație necorespunzătoare).
Ce trebuie să faci dacă ai fibrilații la inimă
În uram fibrilațiilor la inimă există o mare probabilitate ca în corpul oamenilor să se declanșeze boli destul de grave și puternice, așa că, recomandarea medicilor este să se monitorizeze permanent tensiunea arterială cu un tensiometru.
Mai mult decât atât, dacă este pentru prima dată când simțiți aceste afecțiuni, este cazul să vă faceți o programare și să mergeți la medicul cardiolog pentru a sesiza dacă există probleme mai serioase de sănătate, iar de asemenea să vă fie administrat un tratament.
CITEȘTE ȘI: Momente grele pentru Alexandru Arșinel. Actorul s-a internat din cauza problemelor cardiace