Ce le cere Mitropolitul Banatului enoriaşilor, de teama coronavirusului: „Se poate sta şi în afara lăcaşurilor de cult”

Ce le cere Mitropolitul Banatului enoriaşilor, de teama coronavirusului © Arhiva

De teama coronavirusului multe instituţii au început să ia măsuri drastice pentru a opri răspândirea virusului. După ce reprezentanţii Bisericii le-au cerut enoriaşilor să nu mai pupe icoanele, să nu se mai împărtăşească decât cu propriile linguri şi să nu intre în biserici dacă sunt răciţi, acum şi reprezentanţii Mitropoliei Banatului le-am transmis enoriaşilor un mesaj.

Centrului Parohial Timişoară i s+a recomandat să le transmită enoriaşilor faptul că slujbele religioase se pot asculta şi din curtea lăcaşurilor de cult. Acesată recomandare este făcută pentru a se evita aglomeraţie din biserici.

"Duminica, în biserici, mai ales în Timişoara, unde se adună câte 200 de credincioşi, se poate sta şi în afara lăcaşurilor de cult, în curtea bisericilor, pentru că marea majoritate a bisericilor au sisteme de sonorizare. Sunt foarte mulţi credincioşi care vin, intră cinci minute în biserică, aprind o lumânare, apoi pleacă mai departe. Instrucţiunile sunt transmise acum şi în teritoriu, pentru a anunţa toţi preoţii”, a declarat pentru News.ro, Ionel Popescu, vicar eparhial la Arhiepiscopia Timişoarei.

De asemenea, în Centrul Parohial Timişoara, periodic se dezinfectează toate obiectele cu care enoriaşii intră în contact. De asemenea, preoţii au obligaţia de a-i anunţa pe credincioşii răciţi să nu mai intre în biserică.

"Am transmis în biserici să se ia măsuri de dezinfectare a tuturor obiectelor cu care vin în contact direct credincioşii: uşi, strane, icoane, balustrade, podeaua se dezinfectează cu materiale de dezinfecţie specială. Suntem conştienţi de ceea ce înseamnă protecţia credincioşilor. Toţi preoţii îi anunţă pe credincioşii care sunt răciţi să nu vină la biserică. Sunt chemaţi în timpul săptămânii cei care doresc să se spovedească şi să se împărtăşească în acest post, pentru ca atunci sunt mai puţini oameni în biserică”, a mai spus Ionel Popescu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro