Ce mesaj a transmis Patriarhul Daniel în Pastorala de Paşte, pentru credincioși: "Vindecările pe care Domnul Iisus Hristos le săvârşeşte..."
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.05.2024 la 11:26
Actualizat pe 04.05.2024 la 11:26
Cu doar câteva zile înainte de Învierea Domnului, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj important pentru credincioși. Preafericitul a menționat că, în lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume, ci vindecarea de păcat şi de moarte, prin Înviere, dăruind oamenilor viaţă veşnică.
- Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioșii din România
- Ce a transmis în Pastorala de Paște
Patriarhul Daniel a spus, în Pastorala de Paște, că vindecările pe care Domnul Iisus Hristos le săvârşeşte arată iubirea Sa smerită şi milostivă faţă de oameni, dar aceste vindecări au şi un sens profetic.
Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioșii din România
Potrivit Patriarhului Daniel, vindecările pe care Domnul Iisus Hristos le săvârşeşte sunt : "inaugurarea sau începutul Împărăţiei lui Dumnezeu în lume sau începutul unei vindecări finale, care se va realiza într-un cer nou şi un pământ nou, în care nu va mai fi lacrimă şi moarte (cf. Apocalipsa 21, 1-4), pentru că Învierea de obşte va fi vindecarea definitivă a tuturor oamenilor de moarte şi de stricăciune.Vindecarea de boli nu este ultimul scop al venirii Domnului pe pământ, ci vindecarea de păcat şi moarte".
În mesajul său, patriarhul Daniel a subliniat și că Taina Pocăinţei sau a Mărturisirii şi iertării păcatelor, precum şi Taina Sfântului Maslu sunt izvoare permanente de vindecare de păcate, de patimi, de boli şi de suferinţe (cf. Marcu 6, 13; Iacov 5, 14-15).
Care va fi programul slujbei de Înviere de la Catedrala Patriarhală
Sâmbătă:
Sfânta și Marea Sâmbătă, între orele 8:00 și 12:30 – Slujba Ceasurilor, Obednița și Vecernia unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare;
Învierea Domnului – Sfintele Paști - ora 00:00 – Părintele Patriarh Daniel va oferi Sfânta Lumină ierarhilor, preoților și diaconilor în pridvorul din fața Reședinței Patriarhale, iar aceștia o vor distribui credincioșilor pe culoarele special amenajate; Slujba Învierii are loc în exteriorul Catedralei Patriarhale, iar Sfânta Liturghie va fi în interior
ora 12:00 – Slujba Vecerniei Învierii Domnului (A doua Înviere) în interiorul Catedralei Patriarhale
Luni și marți (6-7 mai) din Săptămâna Luminată, de la ora 9:30, este programată Sfânta Liturghie arhierească.