Ce oraș din România va avea stadion şi sală polivalentă de peste 70 de milioane de euro
Publicat pe 26.10.2020 la 14:54 Actualizat pe 26.10.2020 la 16:25
Un stadion ultramodern și o sală polivalentă vor fi construite în viitorul apropiat în Oradea. Stadionul va avea 16.291 de locuri, iar sală polivalentă 5.000 de locuri.
- Stadionul şi sală polivalentă au valoarea de peste 70 de milioane de euro.
- Ce cuprind cele două proiecte
Oradea se va putea mâdri cu un stadion în valoare de aproximativ 45 de milioane de euro și o sală de 27 de milioane de euro.
Peste 34 de milioane de euro pentru stadionul propriu-zis
Proiectul stadionului include o parcare subterană, hotel și centru SPA. Din totalul sumei investite, 34,26 de milioane de euro sunt pentru stadion, 7,88 milioane de euro pentru hotel și 3,54 milioane de euro pentru parcarea și piața publică ce va fi deasupra.
Lucrările vor începe în vara anului 2021 și vor dura 3 ani, iar arena va avea 16.291 de locuri. Noul stadion va respecta reglementările UEFA, ceea ce înseamnă că va putea găzdui meciuri din cupele europene.
Stadionul va fi construit pe strada Făgăraşului, între actualul amplasament al grădinii zoologice şi noua sală de sport aflată în construcție. Complexul va cuprinde 3 obiective: stadionul cu 16.291 de locuri, piața de acces pietonal şi parcarea subterană, dar și hotelul, zona de conferințe şi spa.
Sala polivalentă
Cu o valoare de 27 de milioane de euro și o capacitate de 5.000 de locuri, Sala Polivalentă din Oradea va putea găzdui competiții de handbal, baschet, tenis de masă sau volei.
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, susține că până în mai 2021 sala va fi gata. Finanțarea este în proporție de 80% asigurată de Guvern, iar 20% de Primăria Oradea.
Sală polivalentă și blocurile din zona Ceyrat și Traian Blajovici se vor încălzi cu apă geotermală pri intermediul unui proiect cofinanțat din fonduri norvegiene.
Sala de sport din Oradea va dispune de: sală de competiţii (Corp D): handbal, baschet, volei; sală de antrenament (Corp C); sală de forţă, fitness, vestiare, grupuri sanitare; zona studio transmisii radio-tv, spaţii pentru public (cafenele, alimentaţie publică); corpuri laterale (Corp A si Corp B) – spaţii tehnice (punct termic, spaţii depozitare)