Ce pățești dacă vinzi măști de protecție la suprapreț. Anunțul făcut de Raed Arafat

Ce pățești dacă vinzi măști de protecție la suprapreț. Anunțul făcut de Raed Arafat © Hepta

În plină panică generată de epidemia de coronavirus, românii dau buluc în magazine și farmacii. Nu fac doar provizii de mâncare, ci și de măști de protecție, în disperarea de a evita îmbolnăvirea cu temutul virus. Însă, unele persoane au văzut criza măștilor ca o modalitate de face mai mulți bani, lucru care va fi aspru taxat de autorități, anunță Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că vor fi luate măsuri împotriva celor care profită de frica populației și vând măști de protecție la suprapreț.

Sancțiuni pentru vânzătorii de măști de protecție

Zilele acestea, pe site-urile de cumpărături online un set de 50 de măști de protecție ajungea și la 500 de lei, în timp ce cel mai „astronomic” preț descoperit până acum a fost în jur de 1.200 de lei.

Nu suntem singura ţară care se confruntă cu lipsa măştilor şi lipsa materialelor. Ştim că unii şi-au ascuns măştile ca apoi să le vândă la suprapreţ, când starea de panică a populaţiei poate să fie mai ridicată”, a precizat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

Șeful SMURD nu a precizat care vor fi măsurile concrete luate împotriva acestei categorii de oameni, însă cert este că ele vor exista.

„Acest lucru este clar că va duce la o panică a populaţiei, că nu avem măşti. Sunt convins că vor apărea măştile pe diferite căi şi cu preţuri extrem de mari. Vom lua şi măsuri în acest sens”, a mai spus Arafat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro