Ce riscă cei care au participat la proteste în București și în țară. Au fost violențe în mai multe orașe
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 30.03.2021 la 13:01
Actualizat pe 30.03.2021 la 13:01
În urma protestelor de serile trecute, au venit și pedepsele pentru protestatari. Cei care au participat la proteste în București și în țară au fost și vor fi amendați în continuare, iar în cazurile mai grave, arestați. Iată ce riscă protestatarii, după ce la protestele de aseară au fost violențe, în mai multe din orașele țării!
- Ce s-a întâmplat cu protestatarii din București
- Protestele de seara trecută s-au transformat în bătăi cu jandarmii
Poliția și Jandarmeria au informat că, începând cu aseară, protestatarii au fost amendați, sancționați, ba chiar arestați. Ceea ce ar fi trebuit să fie un protest pașnic anti-COVID s-a transformat într-o adevărată luptă cu jandarmii.
Cum vor fi sancționați cei care au participat la proteste
Doar în această dimineață, la București, au fost date 222 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei. Dintre protestatari, 188 au fost duși la secțiile de poliție pentru a fi audiați. Mulți dintre ei au încercat să intre în curtea spitalelor, pentru a protesta și acolo.
Protestatarii care au provocat incidente aseară, în Piața Unirii din Capitală, au fost reținuți de polițiști. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că protestele nu vor determina autoritățile să renunțe la restricții, ci există șanse ca măsurile de protecție să fie și mai aspre.
12 jandarmi au fost răniți, în timpul bătăilor cu protestatarii. Deși la început a fost un protest pașnic, protestatarii au început să arunce cu pietre, rănindu-i pe jandarmi.
Ce a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica
Șeful Jandarmeriei București, Cătălin Stegăroiu, a transmis un semnal de alarmă către toți cetățenii, susținând că acțiunile pe care le desfășoară jandarmii sunt tocmai pentru siguranța și liniștea oamenilor.
De asemenea, conform șefului Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, s-au declanșat cercetări pentru ultraj, tulburarea ordinii publice, distrugere prin incendiere, furt calificat, dar și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
În plus, o parte din protestatari au distrus stațiile de autobuz, vitrinele magazinelor, au spart geamurile autobuzelor și alte tonomate de alimente sau băuturi.
Prefectul Capitalei a mai declarat că sunt mult mai mulți oameni care respectă regulile decât protestatari, iar măsurile nu vor fi anulate și nici măcar relaxate.
Citește și: Tzancă Uraganu, în centrul atenției la protestul din București. ”La 8 în casă, ce înseamnă asta?”