Ce riscă românii care modifică apartamentele fără autorizație. Specialiștii trag un semnal de alarmă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 17.03.2023 la 09:24
Actualizat pe 17.03.2023 la 09:35
Tot mai mulți români aleg să-și modifice singuri apartamentele și nu mai cer autorizație de la specialiști. Aceștia riscă să aibă mai multe probleme în ceea ce privește structura sau chiar dorința de a-l vinde.
- Ce riscă românii care modifică apartamentele fără autorizație
- Specialiștii trag un semnal de alarmă
Pentru a face o modificare în propria locuință, ai nevoie de autorizație. Mulți români aleg să treacă peste documentație și să se ocupe singuri de schimbări. Cele mai dese schimbări fac referire la spargerea unui perete sau demolarea unui spațiu de depozitare.
Ce riscă românii care modifică apartamentele fără autorizație
Tot mai mulți români aleg să facă singuri schimbările necesare în locuință, fără să se complice cu documentația în vederea unui aviz. Tot mai mulți români aleg să își modernizeze apartamentele și să creeze mai mult spațiu în zonele de interes, precum dormitorul sau sufrageria.
Proprietarii care aleg să încalce legea și nu solicită nici avize și nici nu modifică documentația aferentă, se supun la câteva riscuri. Specialiștii atrag atenția cu privire la vânzarea imobilului. În lipsa documentelor necesare, bîncile pot refuza acordarea de credit fiindcă realitatea nu este aceeași cu ceea ce se specifică în datele cadastrului. Totodată, există problema privind rezistența structurii, dacă lucrarea nu este verificată de un specialist.
Modificările pot crea probleme la structură
Un proprietar de apartament a trecut printr-o situație dificilă, după ce a spart un perete din casă. Deși părea că nu are niciun efect, îndepărtarea sa a dus la fisurarea pereților de la etajele superioare. După acest incident, el a trebuit să plătească reparațiile pentru toți vecinii săi.
CITEȘTE ȘI: Care este distanța minimă între clădirile vecine. Ce riscă persoanele care nu respectă legea