Ce s-a descoperit în urma tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc, unde un perete s-a prăbușit. Specialiștii au finalizat expertiza tehnică
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.12.2023 la 10:07
Actualizat pe 28.12.2023 la 10:07
La mai bine de o săptămână de când un băiat a murit strivit de un perete, în Odorheiu Secuiesc, specialiștii au prezentat primele concluzii. Expertiza tehnică a fost finalizată, iar acum au fost făcute publice constatările experților.
- Ce spun specialiștii despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc
- Cum a fost posibil un astfel de incident
Înainte de Crăciun, o familie din Odorheiu Secuiesc a trăit una dintre cele mai mari încercări ale vieții, când un tânăr de 17 ani a murit strivit de peretele care s-a prăbușit în Odorheiu Secuiesc.
Mai multe persoane au ajuns la spital, iar în urma tragediei au apărut informații controversate cu privire la modul în care s-au realizat lucrările de reabilitare.
Ce s-a descoperit în urma tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc, unde un perete s-a prăbușit
Au urmat multe controale ale autorităților, iar acum au fost făcute publice rezultatele expertizei tehnice. Potrivit constatărilor specialiștilor, întreaga clădire va trebui să fie consolidată, folosind beton pentru a susține zidurile vechi, care în acest moment reprezintă un pericol pentru cei din jur.
De asemenea, muncitorii vor fi nevoiți să astupe groapa de care au săpat-o pentru a realiza racordarea la canalizare. S-a spus că această groapă ar fi fost săpată mult prea adânc, iar acest lucru ar fi dus la prăbușirea zidului.
În acel moment, patronul firmei de construcții a precizat că nu știa că în clădire de află copii. Chiar dacă regulile au fost prevăzute în proiect, acestea nu ar fi fost respectate, după ce patronul le-ar fi spus muncitorilor cât de adânc să sape.
Patronul firmei de construcții a plecat acasă
În urma tragediei, patronul firmei de construcții a fost reținut, cu propunere de arestare preventivă.
În urmă cu puțin timp, Judecătoria Târgu Mureș a decis să fie plasat sub control judiciar și i-a impus acestuia mai multe restricții.
”În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod Procedură Penală respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Judecătoria TG. Mureș, împotriva Încheierii penale nr. 88/DL din data de 20.12.2023, pronunțată de Judecătoria TG. Mureș în dosarul cu nr. 16345/320/2023, privind pe inculpatul L.Sz.S, ca neîntemeiată. Menține încheierea contestată. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză, în cuantum de câte 50 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința camerei de consiliu, astăzi, 27.12.2023”, a transmis instanța.