Ce să faci dacă ești atacat de câini agresivi. Recomandările unui dresor celebru
Publicat pe 22.01.2023 la 13:19 Actualizat pe 22.01.2023 la 13:24
Având în vedere că problema câinilor fără stăpân din București pare a fi departe de a se rezolva, fiind necesară moartea unei femei de 44 de ani ca autoritățile să caute o soluție, nu strică să știi cum să te protejezi singur în cazul unui potențial atac. Un dresor celebru a explicat pas cu pas ce trebuie să faci dacă ești atacat de câini agresivi.
- Ce să faci și ce să nu faci niciodată când ești atacat de câini agresivi
- Un dresor celebru te învață pas cu pas cum să acționezi
După tragedia de la lângă Lacul Morii, este normal ca mulți bucureșteni să se gândească la faptul că puteau fi ei în locul Anei Oroș. Astfel, pentru a micșora cât mai mult șansele de a deveni victima unor câini agresivi trebuie să știi ce să faci și ce să nu faci într-o astfel de situație. Iată recomandările lui Cesar Millan, unul dintre cei mai cunoscuți dresori din lume!
Ce trebuie să faci dacă ești atacat de câini agresivi
Majoritatea câinilor devin agresivi după ce au fost provocaţi, loviţi sau bruscaţi, fiind foarte puține excepții de la această regulă. Există și câinii care atacă pentru că își păzesc teritoriul sau pentru că își protejează și partenera în perioada de împerechere. Țintele în mișcare - alergători, bicicliști, motocicliști – le atrag cel mai mult atenția, pentru că le declanşează instinctul de vânătoare.
Celebrul dresor a enumerat cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecți în cazul unui astfel de atac, iar primul este adesea contrar instinctului uman.
1. Nu trebuie să fugi niciodată de câinii agresivi
2. Păstrează-ți calmul și evită contactul vizual
Millan mai subliniază și că e foarte important să nu intri în panică și să încerci să rămâi cât mai calm posibil, în timp ce eviți contactul vizual.
3. Dă-i câinelui un obiect de care să muște
Dresorul a subliniat că alergătorii sunt în categoria cu cel mai mare risc, pentru că trezesc rapid instinctul de vânătoare al animalului și de cele mai multe ori nu au un obiect la îndemână pe pentru a-l pune între ei și câini, dar nici nu au timp să reacționeze. Cu toate acestea, dacă reușesc să fie rapizi, ei pot încerca câteva trucuri.
4. Protejează-ți fața, pieptul și gâtul și nu retrage partea corpului de care te-a mușcat
„În toate situațiile, nu uita să-ți protejezi fața, pieptul și gâtul. De asemenea, ține pumnii strânși, pentru a-ți proteja degetele. Dacă mușcătura e inevitabilă, cele mai sigure zone sunt antebrațele și gambele. O mușcătură de coapsă poate provoca sângerări fatale.
Dacă ești mușcat, rezistă instinctului de a retrage acea parte a corpului, deoarece câinele va continua să țină cu dinții și nu vei face altceva decât să contribui la sfâșierea cărnii. Dacă ai o mână liberă, trage-l de coadă“, a mai spus dresorul.