Ce salariu are o asistentă medicală la un spital din București. Stat vs. Privat

Ce salariu are o asistentă medicală la un spital din București. Stat vs. Privat © Foto simbol Pixabay

În anul 2018, salariile cadrelor medicale au fost mărite, după ani de cereri din parte organizaţiilor şi sindicatelor. În Bucureşti, se ştie că asistentele medicale primesc cele mai mari sume de bani. Desigur, comparând cu salariile din alte oraşe ale ţării noastre.

În Legea cadru nr. 153/2017 sunt menţionate salariile medicilor şi asistenţelor. Acesta cuprinde, de fapt, toate sumele pe care le primesc angajaţii din fondurile publice. 

Ce salariu are o asistentă medicală la Stat

În funcţie de vechime, în unităţile clinice de stat din Capitală, asistenele medicale primesc lunar între 3.610 şi 4.345 lei. La secţiile de urgenţă, salariile sunt mai mari. În compartimentele UPU, CPU, UPU-SMURD sau secţiile ATI, o asistentă medicală primeşte între 3.852 lei şi 4.635 lei. 

De asemenea, asistentele de la anatomie patologică sau medicilă legală au salariile cuprinse între 4.683 lei şi 5.649 lei, în funcţie de experienţă şi nivelul studiilor. 

Ce salariu are o asistentă medicală la Privat

O asistentă medicală abia ieşită de pe băncile unei şcoli postliceale primeşte un salariu mediu net de 2.574 lei. Această sumă creşte în funcţie de implicare şi turele de noapte. Însă, la Privat, potrivit informaţiilor apărute în presă, salariul unei asistente medicale ajunge până la 4.000 de lei.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest