Ce salariu avea nepalezul care a murit în explozia de la Crevedia. Bărbatul a făcut credit de peste 4.000 euro să vină în România
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 07.09.2023 la 14:19
Actualizat pe 07.09.2023 la 14:48
Nepalezul care a murit în explozia de la Crevedia are o poveste tristă de viață. Bărbatul a venit în România pentru o viață mai bună pentru el, soția lui și cei doi copii, iar pentru acest lucru a plătit o sumă uriașă. Acesta și-a făcut credit la bancă de peste 4.000 euro și a ajuns să lucreze la stația GPL din Crevedia. Iată ce salariu primea lunar.
- Câți bani primea pe lună nepalezul din Crevedia
- Bărbatul își îngrijea soția și cei doi copii
În urmă cu câteva zile, bilanțul morților de la Crevedia a ajuns la cinci, iar ultima persoană care a murit pe patul de spital a fost un bărbat din Nepal. Acesta a venit în România pentru a munci, iar pentru acest lucru a trebuit să plătească peste 4.000 euro, bani pe care i-a obținut de la bancă, în urma unui credit.
Ce salariu avea nepalezul care a murit în explozia de la Crevedia
Potrivit documentelor obținute de Libertatea.ro, nepalezul a ajuns în România cu gândul că va lucra la o spălătorie, însă a ajuns angajat la stația GPL din Creveda. Pentru acest lucru, bărbatul primea lunar aproximativ 550 dolari, pentru o muncă de opt ore pe zi și șase zile pe săptămână.
Ca să poată veni în România, nepalezul și-a făcut un credit bancar de 4.300 euro, bani pe care i-a plătit agenției de recrutare din Nepal, conform spuselor rudelor bărbatului. Familia lui a aflat vestea că a murit de pe Facebook și nu le-a venit să creadă.
Acesta făcea sacrificii uriașe pentru cei doi copii ai lui, cărora voia să le ofere o viață mai bună câștigând banii din România. Fetița bărbatului are cinci ani, iar băiețelul său are doi ani.
Patronii stației au fost arestați
Patronii stației din Crevedia au fost arestați. După 24 de ore petrecute în care au fost reținuți, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. După această perioadă. instanța va fi nevoită să ia o altă decizie în cazul celor doi patroni.
"Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aproximativ 1 km", au transmis procurorii.