Ce se face cu lumânarea de la Înviere. De ce nu e bine s-o aruncăm și cum ne poate ajuta
Publicat pe 23.04.2022 la 11:02 Actualizat pe 23.04.2022 la 11:02
Astăzi este Sămbăta Mare, o zi cu o semnificație puternică, în care toți credincioșii se roagă și merg la Inviere. Ei bine, nu mai este un secret pentru nimeni faptul că se ia lumina Sfântă și se duce acasă, însă puțini știu ce se face cu lumânarea când ajung acasă, dar și de ce nu e bine să o aruncăm!
- Ce faci cu lumânarea de la Inviere
- Nu este bine să o arunci!
În noaptea de Sfintele Paşti, credincioşii merg la biserică şi participă la slujba de Înviere, unde primesc lumină și o duc acasă, lăsând-o se lasă să ardă câteva ore bune.
Ce facem cu lumânarea de la Inviere
Ei bine, cu toții știm această tradiție și o respectăm în fiecare an, însă puțini cunoaștem când mai poate fi aceasta aprinsă şi de ce nu este bine să fie aruncată. Noi vă dezvăluim astăzi secretele, cât și superstițiile din spatele acestui lucru, astfel că, din moși strămoși se spune că lumânarea de la Inviere este, de fapt, o ofrandă adusă lui Dumnezeu, alături de osteneala de a fi prezenţi la dumnezeiasca Liturghie din noaptea Învierii.
Potrivit preoților, deşi găsim la tot pasul numeroase superstiţioase, cum că se se stinge de pragul casei sau de grindă, acest lucru nu aduce vreo schimbare cu el. Ceea ce trebuie să facem cu lumânarea de la Inviere este să o luăm acasă și să o aprindem câte puțin în toată săptămâna luminată.
Cum ne poate ajuta lumânarea de la Inviere
Lumânarea de la Inviere este considerată un lucru sfânt, motiv pentru care, pe lângă liniștea și pace pe care o aduce în casă, aceasta este folosit de credincioși în momentele de cumpănă și tensionate.
Atunci când simți că lucrurile nu stau așa cum îți dorești sau nu merg bine, indiferent de domeniul la care ne referim, pentru a găsi o soluție bună și a trece cu bine peste acest obstacol, este bine să aprinzi lumânarea de la Inviere și să faci o rugăciune.