ÎNTREBAREA ZILEI: Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată?

ÎNTREBAREA ZILEI: Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată? © Foto simbol arhivă

De sute de ani, în Săptămâna Luminată sunt respectate fel de fel de tradiţii şi obiceiuri. Despre cei care mor în această săptămână se spun multe lucruri, iar credincioşii au speranţa că sunt adevărate. 

De luni până duminică, în Săptămâna Luminată, se spune că persoanele care îşi pierd viaţa ajung în Rai. Fie că sunt ele mai apropiate de Dumnezeu sau nu, asta nu contează! Drumul lor spre Rai este asigurat. 

Acest lucru se spune dintotdeauna, dat fiind faptul că, în Săptămâna Luminată, uşile Raiului sunt deschise, iar cele ale Iadului sunt închise. Indiferent de păcatele pe care le-a făcut persoana trecută în nefiinţă, acestea îi sunt iertate. 

Ca dovadă că în acest interval Raiul este deschis, în ziua de Înviere se scoate ușa din mijloc a altarului și se pune deoparte, unde stă apoi toată Săptămâna Luminată, potrivit crestinortodox.ro.

De asemenea, dacă un copil se naște în Săptămâna Luminată, mai cu seamă când se trag clopotele, acesta va fi un om norocos toată viața și va avea credința în suflet, mai mult decât oricine.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro