Ce se întâmplă cu pensiile și salariile? Ministrul Muncii: ”Nu am niciun element care să inducă îngrijorare”

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile? Ministrul Muncii: ”Nu am niciun element care să inducă îngrijorare” © Facebook

În plină epidemie de coronavirus, oamenii se tem din ce în ce mai mult în privința economiei, mai ales dacă aducem vorba despre pensii sau salarii. Ministrul Muncii a declarat că nu există niciun semn de îngrijorare în acest caz! Ce susține Violeta Alexandru? 

Coronavirus a reușit să bage panica în poporul român. Oamenii se tem că nu vor mai avea bani ca să-și cumpere mâncare și să poată trăi în contextul epidemiei cu virusul ucigaș din China. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a făcut lumină în acest caz, încercând să liniștească pe toată lumea. 

”Sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata pensiilor”

A afirmat că sunt bani în buget pentru plata pensiilor și salariilor, neexistând niciun motiv de îngrijorare în acest sens. De asemenea, Ministrul urmăreşte cu stricteţe ca acestea să fie plătite conform calendarului.

”Nu am niciun element care să inducă îngrijorare în rândul populaţiei cu privire la plata pensiilor. Am verificat chiar de curând, ca urmare a declaraţiilor făcute de mine şi de ministrul Finanţelor.

Înţeleg că şi mesajele domniei lui sunt foarte clare. Sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata pensiilor. Urmărim cu stricteţe ca ele să fie livrate în calendarul cunoscut, atât pentru plata în numerar, cât şi pentru plata prin card. La fel şi pentru salarii”, a declarat Violeta Alexandru.

Totodată, Ministrul Muncii a ținut să precizeze că recalcularea pensiilor continuă, fiind luate măsuri de protecție în ceea ce-i privește pe pensionari, dar și pe angajați.

”Casele de pensii nu au niciun motiv să întârzie activitatea. S-au luat nişte măsuri privind limitarea contactului direct cu pensionarii, în sensul în care s-au luat măsuri organizatorice care să ofere protecţie, atât pensionarilor, cât şi angajaţilor, dar acest lucru nu trebuie să însemne că nu se lucrează în birourile caselor de pensii pentru procesarea documentelor depuse de pensionari.

Nu amân acest moment. Am cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să urmărească cu stricteţe. Există acolo un preşedinte care are ca sarcină să se asigure că nu există întârzieri.

Ca atare, neavând aceste informaţii, îmi place să cred că fiecare este la locul lui de muncă şi înţelege că noi, cei cu funcţii publice, trebuie să-i servim pe cei pentru care lucrăm cu aceeaşi seriozitate, mai mare dacă se poate decât într-o perioadă obişnuită”, a completat Violeta Alexandru. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro