Ce se va întâmpla cu mamele și bebelușii externați de la Maternitatea Odobescu din Timișoara

Ce se va întâmpla cu mamele și bebelușii externați de la Maternitatea Odobescu din Timișoara © arhiva

Ministerul Sănătății a anunțat că bebelușii testați pozitiv cu noul coronavirus, precum și mamele lor, vor fi retestați, potrivit anchetei DSP Timiș.

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că se vor lua măsuri de reorganizare în cadrul activităților medicale de la Maternitatea Odobescu din Timișoara, acolo unde au fost testați pozitiv cu noul coronavirus 10 bebeluși.

În interiorul spitalului s-au constituit două zone de control unde să fie consultate femeile cu suspsiciune de coronavirus, iar femeile externate împreună cu bebelușii lor să fie retestate.

„Pacientele ce se vor adresa acestei unităţi, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola şi vor fi testate Sars-Cov-2. În funcţie de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu”, se arată într-un comunicat oferit de Ministerul Sănătății!

Mai mult de atât, Ministerul Sănătății a mai anunțat că pentru femeile externate va fi dispusă izolarea la domiciliu.

„Repetarea testelor COVID-19 se va efectua atât pentru nou-născuţii depistaţi pozitiv (în număr de 10), cât şi pentru mame. În acest context, la Timişoara au fost prelevate deja probele de la 5 mame şi tot atâţia nou-născuţi. S-a luat legătura şi cu direcţiile de sănătate publică din judeţele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane”, se mai arată în comunicat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro