Ce servicii funerare oferă o agenție de pompe funebre?
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 25.05.2020 la 14:08
Actualizat pe 25.05.2020 la 14:08
Dacă te-ai gândit să apelezi la o agenție de pompe funebre pentru pregătirea unei persoane dragi de ultimul drum, poate ți-ai pus întrebări în legătură cu tipul serviciilor pe care această ți le poate oferi pentru a șți ce-ti rămâne de făcut și cum trebuie să procedezi în continuare. De aceea, în articolul de față, am pregătit o lista cuprinzătoare cu toate tipurile de servicii funerare pe care le poți solicită de la specialiștii în domeniu.
Dacă te-ai gândit să apelezi la o agenție de pompe funebre pentru pregătirea unei persoane dragi de ultimul drum, poate ți-ai pus întrebări în legătură cu tipul serviciilor pe care această ți le poate oferi pentru a șți ce-ti rămâne de făcut și cum trebuie să procedezi în continuare. De aceea, în articolul de față, am pregătit o lista cuprinzătoare cu toate tipurile de servicii funerare pe care le poți solicită de la specialiștii în domeniu.
Care sunt cele mai comune servicii funerare?
-
Pregătirea persoanei decedate
După deces, indiferent dacă acesta a avut loc la domiciliul persoanei decedate sau la spital, un medic trebuie să vină să verifice cauzele morții și să oficializeze evenimentul. Apoi, același medic sau un alt cadru medical, se ocupă de imbalsamarea trupului celui adormit și îl pregătește pentru coborârea în mormânt.
-
Pregătirea și manipularea sicriului
Există o mulțime de modele de sicrie care pot fi alese de către familie pentru cel decedat. Ele se fabrică din felurite esențe de lemn și din acest motiv diferă la culoare. De asemenea, ele pot fi finisate cu lac și detalii fine sau pot fi prevăzute cu diverse accesorii că de exemplu: mânere, cruci, șuruburi pentru capac și așa mai departe. După culcarea celui decedat în sicriu, pasul următor este transportarea acestuia la capela sau direct la biserica, serviciu care poate fi asigurat tot de agenția de pompe funebre.
-
Transport național și internațional
Chiar și când vine vorba de moarte, există unele scenarii mai rele decât altele. Unul din acestea este situația în care cineva drag moare departe de casă, în altă localitate, sau în altă țară. Atunci, pentru familie, procedurile se complică, dar și în acest caz pot fi rezolvate apelând la o agentie de pompe funebre cu experiență în domeniu.
-
Săparea gropii pentru locul de veci
După cum probabil știi deja, locurile goale din cimitir nu arată că niște gropi deschise care își așteaptă locatarii. Ba dimpotrivă, ele sunt că orice altă bucată de pământ și nu se deschid decât atunci când este cu adevărat nevoie de ele. De aceea, în momentul îngroparii, este nevoie și de săparea mormântului care se poate face tot cu ajutorul unei agenții de pompe funebre.
-
Incinerare
În funcție de ultima dorința a muribundului sau de tradiția familiei, există și persoane care aleg incinerarea pentru cei dragi care au părăsit această lume. Această se poate înfăptui tot prin intermediul unei agenții de pompe funebre care pune la dispoziția clienților și o gama de urne pentru cenușă celui trecut în neființă.
-
Ridicarea crucii și a monumentelor funerare
Chiar și după moartea lor, îți poți arată respectul pentru cei dragi ridicându-le la mormânt o cruce sau un monument funerar, lucru pe care îl poți solicită unor specialiști în servicii funerare.
-
Sprijin pentru întocmirea actelor de înmormântare și primirea ajutorului de la stat
Statul român oferă ajutoare de înmormântare pentru persoanele asigurate, pensionari sau membrii de familie ai acestora. Aceste ajutoare sunt substanțiale și în funcție de serviciile funerare dorite de familie, pot acoperi costul întregii înmormântări sau o bună parte din această. Însă există și câteva condiții care trebuie îndeplinite pentru primirea lor, precum și o serie de acte care se depun la Casă teritorială de pensii sau la instituția care se ocupă de administrarea bugetului din asigurări. Întocmirea dosarului pentru primirea acestor bani nu este neaprat o acțiune complicată, dar cineva care nu a mai făcut asta niciodată ar putea beneficia de o binevenită mâna de ajutor ce o poate primi din partea unei agenții de pompe funebre, la fel că în cazul realizării certificatului de deces.
-
Organizare parastase
Biserica Ortodoxă sugerează organizarea slujbelor de pomenire pentru cei trecuți în neființă la 3, 9 și 40 de zile de la dată evenimentului, apoi la 3, 6 și 9 luni, precum și în fiecare an, de ziua morții, timp de 7 ani. Cu ocazia acestor slujbe se dau de pomană credincioșilor care participa vin la biserica diferite obiecte de veselă că de exemplu căni, linguri, furculițe și farfurii, precum și pachete cu alimente. Pentru a economisi timp, cumpărarea și pregătirea tuturor acestor lucruri o poți lasă de asemenea pe seama unor specialiști în servicii funerare.