Ce spune directoarea școlii din Capitală, acolo unde s-a dat alerta de coronavirus: ”Încercăm să prevenim”

Ce spune directoarea școlii din Capitală, acolo unde s-a dat alerta de coronavirus © Arhiva

Este panică la o școală din Capitală, acolo unde fiica unei femei diagnosticată cu coronavirus a frecventat cursurile unității de învățământ până pe 10 martie.  Femeia, una dintre cele două persoane întoarse din Israel, nu a anunțat că este suspectă ori că a fost testată pozitiv.

Pentru că minora a mers  în clasa IC de la Școală Gimnazială nr. 56 din Capitală, până marți, 10 martie, acum autoritățile, conducerea școlii, dar și părinții celorlalți elevi sunt în alertă.

Cincizeci și cinci de elevi învățau în aceeași clasă, 22 dintre aceștia intrând în contact direct cu fetița femeii cu coronavirus.

În acest caz, directoarea școlii a luat inițiativă pentru a urgenta procesul de depistarea a copiilor care au contactat coronavirusul.

Directoarea Maria Cristina Radu a declarant pentru EduPedu.ro, că a decis să trimită o scrisoare către autorități “pentru a urgenta situația. 

Totodată, cadrul didactic a mai spus că: “Încercăm să nu fie panică, încercăm să prevenim și să fie efecte minime. De aseară, telefonic, s-au purtat discuții. Dar acum am trimis și această adresă specială, pentru că vrem să știm care este rezultatul în ceea ce privește fetița și ceilalți membri ai familiei. Așteptăm și noi rezultatele de la cei care sunt în măsură să ne spună exact. Organismele abilitate trebuie să ne spună ce să facem“, a declarat directoarea școlii.

Femeia este cu atât mai speriată, cu cât și fiica sa învață în aceeași sală de clasă, în tura de după-amiază.

Directoarea a mai precizat faptul că s-a reluat dezinfecția în unitatea de învățământ.

”Personalul de îngrijire face iarăși dezinfecție în toată școala, nu mai primim pe nimeni în școală până lămurim situația”, a mai spus Maria Cristina Radu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro