Ce spune ministrul Mediului despre nivelul alarmant de poluare din București: „Avem și noi suspiciuni”

Ce spune ministrul Mediului despre nivelul alarmant de poluare din București: „Avem și noi suspiciuni” © Facebook

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a făcut primele precizări despre situația alarmantă a nivelului de poluare înregistrat duminică naopte, în București. Autoritățile menționează că au existat mai mulți factori care au dus la depășirea pragului maxim și cu 1000% și că există suspiciuni legate de anumite activități industriale din zona Ilfov.

În cadrul unei conferințe de presă, Costel Alexe a explicat că toate stațiile deținute de ministerul Mediului au înregistrat depășiri astronomice ale pragului maxim admis de poluare. La Lacum Morii, de exemplu, chiar și de opt ori, scrie Digi24.

Care este cauza poluării masive din Capitală

Potrivit ministrului Mediului, de vină pentru poluarea intensă din București a fost, în principal, incendiul izbucnit la Gara de Nord, dar și un al altul care a avut loc la Crevedia.

„Am avut în această dimineaţă discuţii cu cei de la ISU care, din informaţiile pe care le avem, în afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelalte gunoaie, care au fost în cursul serii, am ajuns să avem condiții de calm atmosferic și cu viteze reduse ale vântului, de sub 7 km/h. Din acest motiv, am avut şi aceste valori ridicate”, a menționat Costel Alexe.

Totodată, s-a menționat că creșterea a început odată cu ora 21.00, iar vârful poluării s-a atins în jurul orei 3.00 – 4.00. Ministrul Meidului a oferit asigărir că în prezent avem „valori de intrare în normalitate privind calitatea aerului din București”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro