Ce spune Raed Arafat despre „scurgerea” proiectului de limitare a deplasării: „Iresponsabilitatea este una evidentă”

Ce spune Raed Arafat despre „scurgerea” proiectului de limitare a deplasării © Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut primele declarații după ce un document privind limitarea deplasării în România a ajuns în atenția publică. Arafat a numit scurgerea de informații ca fiind „iresponsabilă” și a menționat că este vorba despre un proiect în lucru, care nu a fost aprobat.

Pe pagina sa de Facebook, Raed Arafat a făcut precizări importante despre documentul care s-a propagat rapid în mediul online sau pe canalele de comunicare privată. Acest lucru vine după ce, în urmă cu scurt timp, Ministerul Afacerilor Interne a transmis un comunicat de presă în care lămurește situația.

„Referitor la documentul care a fost publicat pe WhatsApp și în diferite medii online și de mass media, în care se prevăd măsuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale (CNSSU) de Urgență”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat: „Decizia finală asupra măsurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentării discuților din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele măsuri să fie luate, amânate sau respinse.”

Raed Arafat a scris și că România nu se află în situația țărilor care au un număr foarte mare de cazuri „până în acest moment” și că măsurile propuse au caracter preventiv și menirea de a limita răspândirea noului coronavirus. A făcut un apel către populație să nu ia în considerare lucrurile distribuite în spațiul public fără confirmarea oficialilor și a numit gestul persoanei care a „scurs” documentul ca fiind unul iresponsabil.

„Din păcate iresponsabiliatea persoanei care a făcut acest proiect public când acesta este încă pe masa discuțiilor este una evidentă, inducând populația în eroare și panică fără rost și împiedicând un proces de consultare să fie finalizat corect și în liniște”, a mai explicat șeful DSU.

Ministerul Afacerilor Interne a sesizat DIICOT cu privire la scurgerea de informații nedestinate publicității.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro