Ce spunea patronul criminal, înainte să îl ucidă pe copilul de 14 ani! A crezut că minorul este vinovat pentru incendierea magazinului său

+2 click pentru
galerie

Ce spunea patronul criminal, înainte să îl ucidă pe copilul de 14 ani! A crezut că minorul este vinovat pentru incendierea magazinului său © adevărul.ro

După ce crima care a şocat o ţară întreagă a ieşi la iveală, un alt detaliu incredibil a fost aflat.

La 10 zile de la incendierea magazinului pe care îl deţinea, Dan Mîcnea a filmat la locul dezastrului pentru a prezenta pagubele produse.

În descrierea filmuleţului, pe care l-a postat pe pagina lui de Facebook, criminalul a scris: ”Rog autorităţile care ne pot ajuta în soluţionarea acestui caz!”.

În filmare, bărbatul vorbeşte despre ceea ce a descoperit că s-a furat, dar şi despre făptaşi. Potrivit acestuia, trei persoane i-ar fi incendiat magazinul după ce i l-au spart şi au furat banii şi câteva zeci de pachete de ţigări.

Totuşi, Dan Mîcnea nu face nici o referire în cadrul filmuleţului, la minorul de 14 ani pe care l-a ucis, crezând că el este vinovatul.

Despre cei trei suspecţi spune că ar fi fost surprinşi plecând cu o maşină, de camerele de supraveghere aflate în zonă. Mai mult, bărbatul spune că una dintre persoane chiar a reunoscut fapta, ulterior.

Mai mult, bărbatul a considerat că poliţia nu face nimic pentru a-i rezolva cazul, crezând că cel mai bine şi-ar face singur dreptate.

Ancheta incendiului, încă neterminată

În urma incendiului din 26 noiembrie 2019, s-a deschis un dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Atât minorul, cât şi alte două persoane, au fost chemate la audieri, fiind principalii suspecţi în acest caz. Paradoxal, dar chiar şi după uciderea minorului, dosarul încă se află în cercetare la Secţia 4 de Poliţie Rurală Huşi.

Astăzi s-a decis arestarea preventivă a bărbatului, în vârstă de 39 de ani, el fiind acuzat de omor calificat.

În faţa anchetatorilor, el a declarat că regretă fapta, deşi la ieşirea din sediul poliţiei, când a dat cu ochii de jurnalişti, acesta aspus: ”Lor le-a păsat că mi-a dat mie foc?”.

Gestul criminalului, de blamat sau de lăudat?

Crima din Vaslui a împărţit opinia publică, unii judecându-l pe Dan Mîcnea pentru cruzimea de care a adat dovadă, alţii susţinând ideea că şi-a făcut dreptate singur.

Dan Mîcnea este unul dintre cei mai înstăriţi oameni din sat. Totuşi, şi familia băiatului ucis este respectată şi apreciată, bunicii băiatului având o fermă cu aproape 1.000 de animale.

Sebi, băiatul care şi-a găsit sfârşitul într-un mod atât de îngrozitor, fusese plecat cu mama lui în Cipru, pentru că femeia îşi găsise acolo un loc de muncă. Din cauză că nu a reuşit să se acomodeze, Sebi s-a întors în ţară, unde a fost crescut de bunici. Deşi a renunţat la şcoală, bunicii au acceptat şi i-au dat de lucru la stâna familiei, spunând că ”măcar să fie gospodar, dacă nu vrea carte”

Criminalul l-a urmărit pe Sebi trei luni, înainte să-l ucidă

Fiind singur şi vulnerabil, fără supravegherea mamei, Sebi a devenit victima sigură a lui Dan Mîcnea. Băiatul a intrat între timp în anturaje privite cu ochi răi, bunicii scăpându-l de sub control. Ei au crezut că este vorba despre o perioadă mai rebelă din viaţa lui, datorată adolescenţei.

După înmormântarea plină de lacrimi, bunica a declarat că ucigaşul l-a urmărit timp de trei luni pe nepotul său prin uliţele satului, însă nu se aşteptau la o asemenea tragedie.

Sebi a fost ucis în după amiaza de 23 februarie, cu peste 100 de lovituri, aşa cum singur a recunoscut criminalul. Mai mult, l-ar fi pus pe băiat să reconstituie tot ce a făcut în seara în care a dat foc la magazin. Simţind că Sebi minte, a început să îl lovescă cu un par din lemn. L-a abandonat într-o baltă de sânge, dar s-a întors la locul faptei câteva ore mai târziu.

A luat cadavrul copilului şi l-a transportat cu bicicleta până la o râpă adâncă de 40 de metri, la mai mult de 15 kilometri de sat.

Testat cu detectorul de minciuni, criminalul a fost nevoit să recunoască fapta. Deşi a încercat să îşi ascundă urmele, dând foc la pătura cu care înfăşurase cadavrul băiatului, dar şi aruncând bicicletavictimei într-un canal de colectare, planurile lui au eşuat, iar atrocităţile lui au fost scoase la iveală.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro