Ce substanţe coţinea cocktail-ul fatal care l-a ucis pe copilul de patru ani din Piteşti

Ce substanţe coţinea cocktail-ul fatal care l-a ucis pe copilul de patru ani din Piteşti

Copilul anesteziat la dentist a murit aseară, după o perioadă în care a fost ţinut în viaţă doar de aparate.

Medicii care l-au tratat pe copilul de patru ani sunt acum acuzaţi de ucidere din culpă.

Substanţele ucigaşe cu care a fost anesteziat copilul trebuiau administrate doar într-un spital în care exista şi secţie de terapie intensivă, potrivit Inspectorilor Ministerului Sănătăţii.

Ce substanţe i-au adus moartea copilului de patru ani din Piteşti

Cocktail-ul de substanţe cu care a fost anesteziat copilul conţinea pro-pofol și ketamină, acelaşi mix fiind şi cel care l-a ucis pe cântăreţul Michael Jackson.

Băieţelul de patru ani a murit după ce a suferi şi al treilea stop cardio respirator. În urma acestuia, viaţa copilului nu a mai putut fi salvată.

El a fost internat de urgenţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, unde era ţinut în viaţă doar de aparate.

Ce are de spus Ministrul Sănătăţii despre acest caz

„Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu poți administra medicamente în acest fel. Dar așteptăm concluziile. (…) Substanța se folosește exclusiv intraspitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele substanțe de acest tip”, a spus Victor Costache.

Medicul anestezist se apără şi susţine că tipul de sedare administrat în cazul copilului este o practică pe care a folosit-o foarte des.

„Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”, a menționat bărbatul.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro