Ce trebuie să facem neapărat după folosirea măștilor de protecție. Anunțul lui Alexandru Rafila

Ce trebuie să facem neapărat după folosirea măștilor de protecție. Anunțul lui Alexandru Rafila © Arhivă

Odată cu intrarea României în stare de alertă, purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie. Ceea nu știați însă este că, potrivit specialiștilor de la Institutul Superior al Sănătății din Italia, particulele virale de coronavirus rămân active în stratul interior al acestora chiar și pentru o perioadă de patru zile.

Măștile chirurgicale trebuie purtate timp de trei sau patru ore. După aceea, ele sunt aruncate la gunoi. În legătură cu măștile reutilizabile, specialiștii spun că după o singură folosire, în cazul lor, acestea trebuie introduse în mașina de spălat, nu să fie refolosite imediat.

Alexandru Rafila a explicat pas cu pas acest proces. Doctorul a spus că acest măști pot fi refolosite doar după ce sunt spălate. Tot el a transmis că ar fi bine să existe un mic recipient în care să fie introduse după folosire, până ce ajungem acasă ca să le putem spăla.

„Ele trebuie refolosite imediat după ce sunt spălate, asta e ideea. Sigur că ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care să putem să depozităm această mască, după folosire, astlfe încât, ulterior, când ajungem la domiciliu să putem să o spălăm, pentru că altfel vă dați seama, cine stă cu masca până în momentul în care o bagă în mașina de spălat? E o chestiune destul de greu de realizat”, a spus Rafila la Digi 24.

În continuare, Alexandru Rafila a transmis că după ce au fost spălate, măștile de protecție trebuie igienizate cu ajutorul fierului de călcat cu aburi. Potrivit spuselor sale, după aceea pot fi folosite imediat.

„Măștile trebuie igienizate și cât mai puțin manipulate după utilizare, despre asta e vorba de fapt. De aceea, se poate găsi o soluție, un recipient, o cutie, cu care să transporți masca ce urmează a fi spălată. Ceea ce este important, după spălare, masca trebuie călcată cu un fier de călcat cu aburi și atunci, sigur că se poate refolosi fără niciun fel de problemă", a mai spus Alexandru Rafila, la Digi24. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro