Cea mai bună tehnologie pentru tratarea coronavirusului ar putea ajunge în județul Neamț

Cea mai bună tehnologie pentru tratarea coronavirusului ar putea ajunge în județul Neamț © Arhiva

România duce o luptă aprigă împotriva noului coronavirus. Cadrele medicale din prima linie au nevoie de ajutor și își strigă neîncetat disperarea.

O veste bună pentru sistemul sanitar vine acum din județul Neamț. Acolo spitalul ar putea beneficia de cea mai înaltă tehnologie în domeniul tratării pacienților care au contactat virusul ucigaș din China.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a anunțat faptul că spitalul din județ ar primi sub formă de donație, de la o companie de distribuție a dispozitivelor medicale, un echipament de plasmafereză și 1.000 de kituri de colectare de plasma.

„În această seară am primit răspunsul la apelul meu și un echipament complet de colectare plasmă, va ajunge în cel mai scurt timp la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț”, a transmis Ionel Arsene, conform Agerpres. 

Datorită acestui aparat, dar și celor 1.000 de kituri de colectare de plasmă, bolnavii de coronavirus din Neamț vor fi tratați exact ca pacienții din alte țări, care au implementat deja această terapie.

„Iată, spitalul nostru va fi în rândul celor care beneficiază de cea mai înaltă tehnologie în domeniul tratării pacienților cu coronavirus”, a mai spus Ionel Arsene.

De asemenea, trei astfel de echipamente, produse în Germania, vor fi donate ministerului Sănătății, care le va dona mai departe unor importante clinici din țara noastră. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro