Cea mai scurtă şi mai puternică rugăciune. Poate fi rostită în orice moment al zilei
Publicat pe 18.09.2023 la 20:53 Actualizat pe 18.09.2023 la 20:53
În momentele din viață, fie că sunt bune sau rele, sau dacă simți că ești urmărit de ghinion și că mereu ai parte doar de supărări, de pierderi, de pagubă sau că banii nu se adună și nici cu sănătatea nu o duci prea bine, atunci cu siguranță este semnul că ai nevoie de ajutor divin. Există, în acest fel, o rugăciune foarte puternică, pe care este bine să o rostești zilnic. specială, scurta și puternica, care va alunga orice gând rău din preajma ta.
- Cea mai scurtă şi mai puternică rugăciune
- Rostește-o zilnic pentru a fi ferit de necazuri
Rugăciunea face parte din credință. Ei bine, în religie, rugăciunea este socotită dialogul omului cu un zeu sau spirit, precum Dumnezeul creștin, zeii hinduși și nu numai. De cealată parte, în Biserica Ortodoxă, rugăciunea este de trei feluri: de slavă, de mulțumire și de cerere.
Cea mai scurtă şi mai puternică rugăciune
Când te simți trist sau simți că ceva te apasă, tot ce ai de făcut este să rostești o rugăciune specială, scurtă și puternică, care va alunga orice gând rău din preajma ta.
"Omul trebuie să fie conştient că Dumnezeu e lângă noi şi cel mai mult trebuie să păstrăm această legătură cu El, cu Mântuitorul Htristos. E simplă rugăciune care o spunem cu toţii:
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueşte-mă pe mine păcătosul! E cea mai scurtă rugăciune şi cea mai uşoară, cea mai simplă, dar cea care păstrează legătura cu Dumnezeu. Asta trebuie să ne silim, nu numai călugării, ci tot credinciosul creştin treuie să gândească să fim cât mai aproape de Dumnezeu.", aceasta este cea mai scurtă și puternică rugăciune, potrivit stareţul românilor de la Athos.
Cele 12 Vineri Mari de peste an
Într-un an există 12 Vineri Mari. Toate acestea se referă la zile de vineri cu o încărcătură divină uriașă, în care poți să te ferești de orice probleme.
Dintre acestea, prima vineri are loc înainte de sărbătoarea Sfinților celor 40 de mucenici, în timp ce în cea de-a doua se sărbătorește înainte de Balgoveștenie. Apoi, în a treia vineri este Vinerea Paștilor, iar în a patra vineri se sărbătorește înainte de Rusalii.
După aceea, în cea de-a cincea vineri este înainte de sărbătoarea nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, urmând ca în cea de-a șasea vineri să se sărbătorească înainte de Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
În a șaptea vineri are loc înainte de Sfânta Maria Mare, timp în care a opta vineri este înainte de tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.
În a noua vineri este de Ziua Crucii, iar în cea de-a zecea vineri este după Ziua Crucii. A unsprezecea vineri se sărbătorește înainte de Sfântul Apostol Petru și Pavel, iar vinerea cu numărul doisprezece este după nașterea lui Iisus Hristos.