Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia ar putea rămâne în spatele gratiilor! Inculpaților le-a fost pus sechestru pe mai multe bunuri
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.09.2023 la 17:13
Actualizat pe 06.09.2023 la 17:13
Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia ar putea rămâne în spatele gratiilor! Parchetul a cerut ca Ionuț Doldurea și Cosmin Stîng să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, celor doi inculpați le-a fost pus sechestru pe mai multe bunuri.
![colaj din doua poze cu ionut dordulea si cosmin stinga](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2023%2F9%2F6%2F315455%2Fimg-3.jpg&w=1200)
Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia ar putea rămâne în spatele gratiilor
colaj spynews / facebook
- Parchetul a cerut ca cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia să fie arestați preventiv
- Ar putea rămâne în spatele gratiilor pentru 30 de zile
- Inculpaților le-a fost pus sechestru pe mai multe bunuri
În crusul zilei de azi, potrivit stiripesurse.ro, procurorul Marius Iacob, cel care anchetează dosarul exploziilor şi incendiului de la Crevedia, a cerut instanţei ca cei doi afaceriști să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Cauza? Timp de cel puţin trei ani au promovat, sistematic, o politică bazată „pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL”, în pofida deciziilor administrative ale autorităţilor. De asemenea, inculpaților le-a fost pus sechestru pe mai multe bunuri.
Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia ar putea rămâne în spatele gratiilor
Potrivit informațiilor transmise de biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind incendiul izbucnit în 26 august în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a solicitat instanţei arestarea preventivă a două persoane, administratori ai unei societăţi comerciale, pe o perioadă de 30 de zile, de la 6 septembrie, până la 5 octombrie, inclusiv.
„În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reţinut că cei doi inculpaţi, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societăţii o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL. Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aprox. 1 km”, au transmis reprezentanţii PICCJ.
Până în prezent, în acest dosar au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale şi morale şi care au precizat că se constituie parte civilă în cauză și alte 22 de persoane au fost audiate în calitate de martori.
Inculpaților le-a fost pus sechestru pe mai multe bunuri
În cursul zilei de ieri cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia au fost aduși cu mandat la Parchetul General pentru a fi audiați, escortați de polițiștii Direcției de Investigații Criminale. Ulterior au fost reținuți pentru 24 de ore. Astăzi a fost cerută arestarea preventivă pentru 30 de zile și le-a fost pus sechestru pe mai multe bunuri.
„Totodată, în cursul zilei de azi, 6 septembrie 2023, procurorul de caz a emis o ordonanţă de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracţiunii şi pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare”, au arătat reprezentanţii Parchetului.
În ceea ce priveşte suspectul persoană juridică s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Călăraşi, 28 în judeţul Dâmboviţa, 6 în judeţul Giurgiu, 19 în judeţul Ilfov, unul în judeţul Olt.
Sursa citată scrie că, în ceea ce îl priveşte pe unul dintre inculpaţi, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în Bucureşti, precum şi cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeaşi măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de-al doilea inculpat, respectiv 7 bunuri imobile situate în Bucureşti şi un număr de 8 conturi bancare.