Cei şase chinezi izolaţi într-un hotel din Slatina au dispărut! Ce au făcut autorităţile

Cei şase chinezi izolaţi într-un hotel din Slatina au dispărut! Ce au făcut autorităţile © Pixabay

Cei şase chinezi care au fost izolaţi într-un hotel din Slatina au fost daţi dispăruţi. 

Cetăţenii de origine chineză au venit în România dintr-o zonă de risc major de îmbolnăvire. Poliţia a deschis un dosar penal pentru că au pus în pericol combaterea virusului.

Cum au dispărut cetăţenii chinezi

Chinezii au fost izolaţi într-un hotel din Slatina, în încercarea de a stopa răspândirea virusului. Când epidemiologii au mers să le verifice starea de sănătate, au constatat că cele şase persoane de origine chineză nu se mai aflau în hotel.

Florin Homorean, Prefectul judeţului Olt, a declarat pentru Mediafax, că poliţiştii au deschis o anchetă, în vederea găsirii celor şase chinezi,

Chinezii au fost găsiţi după mai multe ore de căutări

În cele din urmă, chinezii au fost găsiţi de autorităţile din Vâlcea, ei fiind, de această dată, izolaţi într-un hotel din Drăgăşani, unde vor fi ţinuţi atent sub observaţie.

Ce spun autorităţile despre situaţie

„Vineri seara, pe la ora 17.30, reprezentanţii DSP Olt au făcut o verificare privind respectarea condiţiei de izolare a celor şase chinezi şi au constatat că ei părăsiseră hotelul pe fondul refuzului conducerii hotelului de a-i mai caza în continuare. Asta e informaţia pe care am primit-o aseară, de la DSP Olt. Am informat Poliţia care a demarat cercetări la faţa locului sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 352 din Codul Penal, cea de zădărnicire a măsurilor impuse de autorităţi pentru a preveni prevenirea bolilor contagioase.", a afirmat Florin Homorean.

Din spusele Prefectului, chinezii s-ar fi dus în Drăgăşani, la o firmă unde aceştia lucrau. De asemenea, Prefectul a anunţat DSP Vâlcea, în vederea asigurării monitorizării zilnice a cetăţenilor chinezi, până la sfârşitul perioadei de izolare.

"Personal, am vorbit cu domnul prefect de Vâlcea, care mi-a spus că au ajuns într-un hotel din Drăgăşani, unde sunt izolaţi”, a declarat Florin Homorean. 

Mai multe cazuri de persoane care nu respectă izolarea

Tot Prefectul susţine că nu doar cetăţenii chinezi au fost cei care nu au respectat regimul de carantină. 

Un alt bărbat a fost surprins în timp ce se plimba liber prin oraş, deşi trebuia să fie izolat. Bărbatul a primit o amendă din partea DSP, şi chiar riscă un dosar penal dacă mai pleacă de acasă.

„Astăzi am mai surprins un cetăţean care nu respectase condiţiile de izolare. A fost identificat de poliţie şi de Direcţia de Sănătate Publică şi a fost sancţionat contravenţional. Este un cetăţean român venit din Italia. I s-a înmânat o notificare scrisă prin care a fost informat că dacă mai pleacă de la domiciliu va fi anchetat cu privire la săvârşirea unei infracţiuni.", a spus Prefectul.

Mai mult, Prefectul atenţionează cetăţenii aflaţi în izolare că nerespectarea normelor impuse de autorităţi ppoate duce la sancţiuni serioase.

"Atragem atenţia că toţi cei care nu vor respecta măsurile impuse vor fi sancţionaţi. Trebuie să înţeleagă, să respecte regulile, să nu mai părăsească domiciliul dacă sunt izolaţi”, a mai adăugat Florin Homorean.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro