Cei şase români, suspecţi de coronavirus, de pe vasul de croazieră Diamond Princess au ajuns în România

Cei şase români, suspecţi de coronavirus, de pe vasul de croazieră Diamond Princess au ajuns în România © Arhiva

Cei şase români, suspecţi de coronavirus, de pe vasul de groazieră Diamond Princess au fost repatriaţi, iar sâmbătă dimineaţa, 22 februarie, au ajuns în România.

Românii au fost aduşi în România cu un avion Spartan,  aparținând Forțelor Aeriene Române. Imediat ei au fost preluaţi de mai multe ambulanţe şi duşi la spital pentru investigaţii amănunţite.

Pe timpul zborului, în aeronava care i-a adus în România au fost montate folii de protecţie, iar înainte de a fi îmbarcaţi, aceştia au fost testaţi de o echipă medicală.

Conform informaţiilor oferite de Ministerul Român al Afacerilor Externe, în urma testelor a reieşit faptul că cei şase români nu au contactat coronavirusul. De asemenea, la bordul aeronavei, pe tot parcursul zborului a fost şi o echipă medicală aparţinând SMURD Bucureşti.

Avioanul Spartan a fost condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz

Chiar şi aşa, cei şase români, vor sta pentru 14 zile în carantină, într-o clinică specială, pentru a se stabili dacă au fost sau nu infectaţi cu coronavirus.

Toţi cei şase români şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară de pe nava de croazieră Diamond Princess. Nava cu ajutorul căreia au fost repatriaţi a fost pusă la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian.

După cele două săptămâni de stat în carantină, cei şase români vor fi testaţi din nou, iar dacă rezultatele vor fi negative, aceştia vor fi lăsăţi să meargă acasă.

"La momentul examinării, ei nu reprezentau nicio problemă, nu prezentau nici problemă de simptomatologie, dar nici analize pozitive. Înseamnă că la acest moment ei nu pot infecta pe nimeni.

Însă regula prevede că ei trebuie să rămână 14 zile în carantină, în cazul în care se află în perioadă de incubație", a spus Raed Arafat, conform Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro