Cei vindecați de coronavirus se pot reinfecta. Anunțul lui Alexandru Rafila
Publicat pe 25.04.2020 la 18:36 Actualizat pe 25.04.2020 la 18:36
Reprezentanții Organizației Mondialale a Sănătății au transmis un mesaj alarmant către cetățeni. Potrivit acestora nu există nicio dovadă că cei vindecați de COVID-19 nu se pot reinfecta.
Reprezentanții Organizației Mondialale a Sănătății au transmis un mesaj alarmant către cetățeni. Potrivit acestora nu există nicio dovadă că cei vindecați de COVID-19 nu se pot reinfecta.
În contextul pandemiei de coronavirus, din ce în ce mai multe țări vor să le ofere persoanelor vindecate de coronavirus pașapoarte de imunitate. Acest lucru ar putea să contribuie însă la răspândirea și mai rapidă de COVID-19.
Medicul Alexandru Rafila a declarat astăzi la Antena 3 faptul că cea mai mare majoritatea a oamenilor devin imuni în fața virusului ucigaș din China, dar nu se știe pentru ce perioadă. Tot el a susținut că unele persoane pot fi imune pentru câteva luni, iar altele pentru câțiva ani.
„E adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu sunt persoane imune după infecție. Noi am observat că cea mai mare parte a celor care au fost bolnavi nu se reinfectează. Sunt nenumărați anticorpi care apar după această boală, dar un singur fel de anticorpi protejează împotriva bolii, dar nu cunoaștem încă nivelul lor și nu cunoaștem persistența lor. Adică nu știm dacă după boală acești anticorpi persistă o lună, două, trei luni, trei ani sau 30 de ani”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.
În continuare, Alexandru Rafila a transmis că Organizația Mondialală a Sănătății a făcut un apel la nivel european pentru realizarea unor parteneriate strategice între țările în care virusul ucigaș din China a făcut ravagii.
„Zilele trecute a fost un apel lansat la nivel european împreună cu OMS pentru dezvoltarea unor parteneriate strategice, în care țările din UE plus Marea Britanie, China și SUA să conlucreze ca să se obțină trei categorii de produse: teste de diagnostic mai performante, medicamente eficiente și un vaccin care să fie eficace împotriva bolii”, a mai spus Rafila.