Cel mai bătrân bucureştean îşi spune secretul longevităţii. Ce alimente trebuie să consumăm ca să trăim cât mai mult

Cel mai bătrân bucureştean îşi spune secretul longevităţii. Ce alimente trebuie să consumăm ca să trăim cât mai mult

Bărbatul s-a născut în Provniţa de Jos, judeţul Prahova. Oamenii care îl cunosc pe „nea Mitică” ştiu care este misterul vârstei lui înaintate. 

„Lapte și miere, dacă vrei să trăiești cât mine”, a spus Dumitru Comănescu, potrivit Mediafax.

Bucureşteanul a intrat în Cartea Recordurilor

Cu o vârstă venerabilă, de 111 ani şi 3 luni, inginerul agronom Dumitru Comănescu este considerat de cei de la Guiness Book of Records ca fiind al treilea cel mai în vârstă bărbat de pe Pământ.

„Este cu o minte lucidă. Mă întreba dacă mai sunt poteci, dacă mai merge lumea”, povestește Luciana Stoica, femeia care a vorbit cel mai des cu cel mai vărstic bărbat romăn.

„Lapte și miere, dacă vrei să trăiești cât mine. Așa zicea (...) Eu cred că imunitate tot de aici a luat (…) Este în putere și cu mintea zdravănă”, a mai afirmat localnica din Provița de Jos.

Un alt vecin al bărbatului a povestit că şi aerul proaspăt de munte îi ajută pe cei în vârstă.

„La vremurile pe care acești oameni le-au prins ca și aer ca și condiții de viață, mi se pare ceva firesc. Nu e ceva ieșit din comun, dar nici ceva de zi cu zi. Este o zonă foarte bună la noi în sat, avem poluare zero. Nu avem nimic industrial în zonă care să polueze aerul”, a spus bărbatul.

Provniţa de Jos, satul cu cei mai longevivi oameni din România

În satul din Prahova mai sunt persoane care au ajuns la 91 de ani, şi chiar şi la 101 ani.

Dumitru Comănescu locuieşte în prezent în Bucureşti şi este al treilea cel mai bătrân bărbat din lume, dar şi al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor.

Clasamentul a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani. Pe locul al doilea se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro