Cel mai bun oraș din România în care merită să locuiești în 2022, potrivit Băncii Mondiale. Nu este București! Topul, în funcție de calitatea vieții
Publicat pe 13.09.2022 la 10:51 Actualizat pe 13.09.2022 la 10:51
Fiecare oraș are ceva special, însă calitatea vieții diferă în funcție de zonă. Iată care este cel mai bun oraș din România în care se merită să locuiești în 2022. Cum arată topul, potrivit Băncii Mondiale. Nu este vorba despre București, chiar dacă mulți s-ar fi gândit.
- În ce oraș din România se merită să trăiești în 2022
- Nu este vorba despre București
În România, multe orașe sunt speciale în felul lor, însă calitatea vieții pe care o au oamenii care trăiesc acolo face diferența. În ce oraș din țara noastră se merită să locuiești în prezent. Banca Mondială a făcut un top.
În ce oraș din România se merită să trăiești în 2022
Mulți se gândeau că orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România este București, dar realitatea este alta. În Cluj-Napoca se merită să trăiești în zilele noastre. În șase orașe din țara noastră, nivelul de mulțumire pe care îl au cetățenii depășește 70%.
Potrivit Băncii Mondiale, în clasament, după Cluj Napoca, orașul în care se trăiește bine este Oradea, cu un procent de 90%, urmat de Drobeta-Turnu Severin (74%), Drobeta- Turnu Severin (84%) și Sinaia (82%).
La coada clasamentului sunt Bicaz (50%), Caransebeș (48%), Bolintin Vale (46%) și Ploiești (42%), dar și Simeria (28%), Băile Herculane (25%), Buhuși (18%), potrivit hotnews.ro
Ce aspecte au fost luate în calcul
În cadrul acestui raport cu privire la calitatea vieții din diferite orașe din România, Banca Mondială a luat în calcul părerea cetățenilor despre facilitățile educaționale, starea străzilor, starea clădirilor, felul în care arată spațiile publice, satisfacția cu privire la viața urmană, față de facilitățile și infrastructura urbană, transportul, serviciile de sănătate, facilitățile sportive, culturale, magazinele, dar totodată și siguranța pe care o simt oamenii în spațiile publice și nu numai.
Pe lângă toate aceste aspecte, cei ce s-au ocupat de studiu au analizat și încrederea pe care o au cetățenii între ei, investițiile pe care primăria le-a făcut, administrația în domeniul urbanismului, serviciile pentru sprijinul oamenilor, încrederea pe care o au aceștia în administrația locală, administrarea orașului, disponibilitatea locurilor de muncă și calitatea lor, condițiile pe care le au seniorii și tinerii.