Cel mai cunoscut afacerist din România, victima unor infractori periculoşi! Detalii exclusive

+4 click pentru
galerie

Iniţiatorul campaniei #şîeu, care a devenit, peste noapte, cel mai cunoscut afacerist din România, a fost victima unor infractori cu state vechi, care au la activ zeci de fapte.

Ştefan Mandachi, patronul care a organizat protestul #şîeu, a fost prădat de trei hoţi, care au fost la un pas de a scăpa de puşcărie, din cauza procurorilor. Mandachi a fost citat ca parte vătămată într-un dosar înregistrat în urmă cu doi ani, iar pe parcursul procesului judecătorii au realizat că rechizitoriul întocmit de parchet era confuz şi incomplet, aşa că au trimis cazul înapoi, pentru ca procurorii să corecteze erorile.

„Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 2219/P/2017 din data de 27.03.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Costache Marin Rustem, Dincan Adrian şi Stoican Tiberiu, sub următoarele aspecte: - rechizitoriul nu se limitează la faptele pentru care a fost efectuată urmărirea penală, cu referire la fapta din 25.02.2017 de la punctul 4 din rechizitoriu inculpatul Costache Marin Rustem fiind trimis in judecată pentru infracţiunea de distrugere, fără ca pentru aceasta infracţiune să se fi dispus punerea in mişcare a acţiunii penale; - faptele reţinute in sarcina inculpatului Stoican Tiberiu nu sunt descrise corespunzător in rechizitoriu, de o manieră care să permită inculpatului şi instanţei de judecată să înţeleagă care sunt acuzaţiile aduse acestuia; nu rezulta din rechizitoriu dacă a existat o singură acţiune de instigare pentru toate infracţiunile furt sau dacă au existat mai multe acţiuni de instigare diferite, câte una pentru fiecare infracţiune de furt in parte; nu sunt menţionate locul şi timpul săvârşirii infracţiunii şi nici modalitatea in care inculpatul Stoican i-ar fi determinat pe ceilalţi inculpaţi să săvârşească infracţiunile de furt. - încadrarea juridica reţinută în rechizitoriu pentru inculpatul Stoican este ambiguă, nu rezultă dacă inculpatul a fost trimis in judecată pentru o infracţiune de instigare la săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi o infracţiune de instigare la 6 infracţiuni de furt sau o infracţiune de instigare la săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi 6 infracţiune de instigare la furt”, au constatat judecătorii care au analizat probele depuse la dosar.

Iniţial, hoţii au fost arestaţi preventiv, însă, ulterior, au fost eliberaţi, sub control judiciar. Dosarul celor trei infractori a fost trimis parchetului, pentru completarea cercetărilor, însă, după această decizie, cazul nu a mai ajuns în instanţă, cel mai probabil el fiind anchetat şi în prezent de procurori.

Ştefan Madachi a fost victimă şi într-un alt dosar, la Suceava, după ce a fost ameninţat şi agresat de un bătăuş. După mai multe termene, agresorul lui Mandachi a fost condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendare. „Condamnă pe inculpatul GROSU EMANUEL la o pedeapsă de 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, (persoană vătămată Mandachi Ştefan Valentin). Condamnă pe inculpatul GROSU EMANUEL, cu aceleaşi date de identificare, la o pedeapsă de 2 (două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare”, au decis magistraţii, în dosarul amintit.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro