Cel mai mic oraș din România! Sigur ai auzit de el! Toți locuitorii ar încăpea pe o stradă în București
De Razvan Paltin.
Publicat pe 02.05.2022 la 10:18
Actualizat pe 02.05.2022 la 10:18
Dacă Bucureștiul se află în topul celor mai mari orașe din România, atunci cu siguranță ar trebui să existe și cel mai mic oraș din țara noastră. Evident, există, iar populația acestuia ar putea avea oricând loc pe o singură stradă din Capitală.
- Acest oraș are cea mai mică populație din România
- Locuitorii ar putea încăpea pe o stradă din Capitală
Băile Tușnad e orașul din România cu cea mai mică populație, asta deoarece orășelul din județul Harghita are doar 1600 de locuitori, conform statisticilor naționale. Băile Tușnad se află în sudul depresiunii Ciucului, iar orașul e important mai ales pentru stațiunea balneară recunoscută la nivel european.
Care e cel mai mic oraș din România. Populația lui ar încăpea pe o stradă din București
1600 de locuitori reprezintă o cifră foarte mică în comparație cu Bucureșiul, astfel că dacă toată populația din Băile Tușnad s-ar muta în Capitală, atunci oamenii ar încăpea pe o singură stradă.
După Băile Tușnad, următorul oraș cu o populație mică e orașul Nicet din județul Bihor, acesta având 2165 de locuitori potrivit recensământului din 2011. Următorul oraș cu număr mic de persoane e și Solca din județul Suceava, aici locuind doar 2188 de oameni.
Ce se cunoaște despre Băile Tușnad
Stațiunea din Băile Tușnad e recunoscută pentru vindecarea miraculoasă a diferitelor boli, având proprietăți benefice pentru organism. Aici oamenii se tratează de afecțiuni cardiovasculare, dar și afecțiuni ale sistemului nervos, precum și de boli digestive sau endocrine. Anual, aici vin foarte multe persoane la tratament și care sunt foarte mulțimite de efectele pe care băile le au asupra organismului.
Cel mai probabil, această stațiune a fost fondată în 1842, asta după vindecarea de boală a unui fiu de cioban, potrivit informațiilor. În anul 1845, la Băile Tușnad s-a înființat o companie de exploatare a apelor minerale, iar în 1849 băile au fost distuse, dar reconstruite în 1952.
În ceea ce privește populația din Băile Tușnad, marea majoritată a oamenilor au etnie maghiară, aproape 90%. În anul 1941, în oraș trăiau doar 3 români din total de 724 de persoane de la vremea aceea.
Citește și: Orașul din România cu cei mai mulți bărbați singuri. Aici toate femeile se căsătoresc