Homepage » Actualitate » Stiri interne » Cele mai puternice rugăciuni de cerere

Cele mai puternice rugăciuni de cerere

Publicat pe 09.11.2020 la 20:20 Actualizat pe 10.11.2020 la 09:57

Dacă te afli într-o perioadă grea a vieții sau dacă vrei să mulțumești pentru tot ceea ce ai, mai jos găsești câteva dintre cele mai puternice rugăciuni de cerere care te vor ajuta, dacă le rostești cu credință în Dumnezeu.

Femeie care se roagă cu mâinile încrucișate, duse la bărbie

Rugăciunea de cerere

Arhiva

  • Rugăciunea de cerere te poate vindeca de boli.
  • Rugăciunea către Dumnezeu te ajută să depășești orice perioadă dificilă din viață.
  • Multumește prin rugăciune pentru tot binele din viața ta.

Fie că suntem sau nu persoane credincioase, există situații în care ne îndreptăm privirea spre cer și cerem ajutor sau mulțumim pentru ceva sau cineva.

Astfel, fie că te afli la răscruce din cauza sănătății, a banilor, a familiei sau a prietenilor, mai jos găsești câteva rugăciuni prin care să îi ceri lui Dumnezeu ce au nevoie, dar și prin care să îi mulțumești. Te poți ruga lui Dumnezeu, Maicii Domunului, Sfântului Anton, cărora le poți și mulțumi tot prin rugăciune, dar poți cere și ajutorul pentru copiii tăi.

Rugăciune de cerere către Dumnezeu

”Doamne, dă-mi înţelegere, dă-mi cunoaştere, învaţă-mă, Doamne, şi pe mine să fac poruncile Tale! Chiar dacă am păcătuit ca om mai presus de orice om - Tu ştii aceasta! -, dar prin mila Ta până în măruntaiele Tale, Dumnezeul meu, ai avut milă de mine cel sărac şi orfan în lume, şi ai făcut, Stăpâne, ceea ce numai Tu ştii: despărţindu-mă, Milostive, de tată şi de fraţi, de rude şi prieteni, de pământul naşterii, de casa mea strămoşească, scoţându-mă dintre ei ca dintr-un Egipt întunecos, ca adâncurile iadului - căci aşa mi-ai dat mie, smeritului Tău rob, să gândesc şi să vorbesc cu înţelegere despre acele lucruri -, luându-mă şi ţinându-mă cu mâna Ta cea înfricoşătoare, m-ai dus la cel care ai binevoit să fie părintele meu pe pământ şi m-ai aruncat la picioarele lui şi în braţele lui. Şi acela m-a adus la Părintele Tău, Hristoase al meu, şi la Tine prin Duhul - o, Treime, Dumnezeul meu! - pe mine care plângeam ca fiul cel destrăbălat şi cădeam la Tine, Cuvinte, cum ştii Tu însuţi că m-ai învăţat, şi nu ai socotit lucru nevrednic să mă numeşti fiu al Tău. O, gură nevrednică şi buze întinate. O, cuvânt al unei limbi sărmane care nu ştie să Te laude, să-Ți mulţumească şi să grăiască binefacerile Tale pe care le-ai făcut pentru mine, orfanul şi străinul, căci sunt străin pe pământ ; căci cei ai Tăi sunt străini de lume, iar cele ale Tale şi alor Tăi ochii nu le pot vedea, limba nu le poate grăi, nici lumea nu le poate încăpea. De aceea, Stăpâne, lumea ne; urăşte, ne prigoneşte, bârfeşte, invidiază, înnebuneşte şi ne ucide şi, căzând în acestea, face toate împotriva noastră. Amin!”

Rugăciune de cerere către Maica Domunului

”Nepătată, neîntinată, fără prihană, Preacurată Fecioară, a lui Dumnezeu Mireasă, Stăpână, care pe Dumnezeu-Cuvântul, prin preaslăvită naşterea ta cu oamenii L-ai unit şi firea cea lepădată a neamului nostru cu cele cereşti ai împreunat-o; ceea ce eşti singură nădejdea celor fără de nădejde şi celor biruiți ajutătoare; grabnică folositoare celor ce aleargă la tine şi tuturor creştinilor scăpare; nu te scârbi de mine, cel păcătos şi întinat, care cu urâte gânduri şi cu cuvinte şi cu fapte, pe mine de tot netrebnic m-am făcut, şi prin lenea dulceților vieții cu voia rob m-am făcut; ci, ca ceea ce eşti Maica iubitorului de oameni Dumnezeu, cu iubirea de oameni, milostiveşte-te spre mine, păcătosul şi întinatul, şi primeşte rugăciunea mea, ce se aduce ție din buze necurate; iar pe Fiul tău şi Stăpânul nostru şi Domnul cu îndrăznirea ta ca o Maică cuprinzându-L, roagă-L să-mi deschidă şi mie milostivirile cele iubitoare de oameni ale bunătății Sale! Şi trecând greşelile mele cele nenumărate, să mă întoarcă la pocăință şi lucrător poruncilor Sale iscusit să mă arate. Şi fii lângă mine pururea ca o milostivă, milosârdă şi iubitoare de bine. Întru această viață de acum, caldă folositoare şi ajutătoare, năvălirile potrivnicilor oprindu-le şi la pocăință îndreptându-mă. Şi în vremea ieşirii mele, ticălosul meu suflet păzindu-l şi întunecatele chipuri ale viclenilor diavoli departe de acesta izgonindu-le. Şi în ziua înfricoşătoarei judecăți de chinurile cele veşnice izbăvindu-mă şi slavei celei negrăite a Fiului tău şi Dumnezeului nostru moştenitor pe mine arătându-mă..Amin!”

Rugăciune de cerere către Sf. Anton

”Sfinte Antoane, între toţi Sfinţii lui Dumnezeu tu ai fost înzestrat cu o putere deosebită în a-i ocroti și ajuta pe toți cei ce-și pun nădejdea în tine. Morții au înviat la porunca ta, cei orbi și-au recăpătat vederea, celor suferinzi tu le-ai redat sănătatea și niciunuia din cei evlavioși către tine nu i-ai refuzat mângâierea sprijinului tău. Această grijă a ta faţă de nevoile oamenilor mă umple şi pe mine de încredere sfântă, cu care alerg la bunătatea ta, cerându-ți ajutor (Pauză: se spune, în gând, dorința bună, cerere). Pentru dragostea ta arzătoare către Isus, care s-a odihnit în braţele tale sub chip de Prunc ceresc şi pentru iubirea ta gingaşă faţă de Preasfânta Fecioară Maria, Mama lui Isus, te rog, arată-ţi puterea cea mare şi ajută-mă și pe mine. În pagubele suferite, în nenorocirile care mă lovesc, în întristările mele sufleteşti, în suferințe şi lipsuri, în nenumăratele necazuri ale vieții, în ispitele ce mă tulbură și mă ademenesc, când patimile mele se răscoală cu furie și când văd că duhul cel rău unelteşte împotriva sufletului meu ca să-l piardă, către tine îndrept gândul meu, făcătorule de minuni și te rog ca în toate nevoile mele, sufletești și trupești, să fiu ușurat și mângâiat de ocrotirea ta, pentru ca astfel încurajat și plin de recunoștință față de tine, să ajung prin tine la Dumnezeul milostivirilor în slava cea veșnică a cerului. Amin!”

Rugăciune de cerere pentru copii

”O, Sfinte Efrem, grabnic ajutătorule al celor ce se roagă ție, primind puțina noastră rugăciune, vino în ajutorul nostru. Intristata este inima noastra ca nu ne-am invrednicit a aduce pe lume copii. Mare este darul nasterii de prunci si mult se bucura parintii de copiii lor. Dar, din pricina pacatelor noastre, noi suntem lipsiti de aceasta bucurie. Stim ca multe femei care erau apasate de felurite boli si carora doctorii le spusesera ca pantecele lor vor ramane sterpe, s-au rugat tie si au primit ceea ce cerusera. Cine poate spune veselia lor, cand au vazut pruncii veniti pe lume dupa rugaciuni fara numar? Sau cine poate spune veselia barbatilor care, desi aflasera de la doctori ca nu vor putea avea copii, au crezut mai mult in ajutorul tau decat in stiinta acelora? Si noi credem ca ne poti ajuta, chiar daca rabdarea nostra s-a imputinat si credinta noastra este putina. “Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte”, le-a blestema proorocul Osea pe femeile israielitilor care au parasit legea lui Dumnezeu. Ocroteste- ne sfinte sa nu cada si peste noi pedeapsa dumnezeiasca, ci, stiindu-ne pacatele, invata-ne sa ne pocaim sufletele prin pocainta. Roaga-te pentru noi, Sfinte Efrem, ca indreptandu-ne viata, sa primim si bucuria de a avea copii. Si daca ii vom avea, sa ii crestem in dreapta credinta, fiindu-le pilda de vietuire crestineasca. Iar, daca din pricini nestiute de noi, Dumnezeu ne va lasa lipsiti de acest dar, roaga-te sa mergem pe calea rugaciunii, pe calea cea ingusta care duce in Imparatia Cerurilor. Intareste-ne Sfinte Efrem, ca in viata sa nu cautam voia noastra, ci voia dumnezeiasca si in tot locul sa-i aducem lauda lui Dumnezeu cel iubitor de oameni, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”

Rugăciune de cerere scurtă

„Facă-se voia Ta precum în cer, așa și pe pământ.Amin!” Aceasta este mica rugăciune pe care ar trebui să o rostim zi de zi, pentru a primi ceea ce ne ddorim, dar și pentru a mulțumi în același timp.

Rugăciune de cerere și mulțumire

”Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toată milosti­vi­rea și îndurarea, Care ai ne­­măsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oa­meni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mul­țu­mire pentru binefa­cerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău. Te slă­vesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțu­mesc și cu smerenie mă rog nemăsu­ratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțu­mire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Ta­tălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Citește și: Rugăciuni de dimineață pentru o zi binecuvântată

În articolul
Cele mai puternice rugăciuni de cerere
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Scandal în jurul filmului Buzz House! Acuzații dure la adresa lui Selly și a scenaristului
Showbiz intern • la 12:21
Scandal în jurul filmului Buzz House! Acuzații dure la adresa lui Selly și a scenaristului
  • Scandalul în jurul filmului Buzz House
  • Cine face acuzații grave la adresa lui Selly și a scenaristului
Feli, revedere emoționantă cu învățătorul ei după 27 de ani. Ce i-a spus dascălul artistei: "De atunci aveai aere de vedetă..." / VIDEO
Showbiz intern • la 11:48
Feli, revedere emoționantă cu învățătorul ei după 27 de ani. Ce i-a spus dascălul artistei: "De atunci aveai aere de vedetă..." / VIDEO
  • Feli și-a revăzut învățătorul după 27 de ani
  • Ce i-a spus dascălul
Chiar dacă a obținut ordin de protecție împotriva lui Alex Dobrescu, Cristina Cioran tot nu are liniște: „Am muncit o viață...”. Ce spune datoriile pe care le are
Showbiz intern • la 11:16
Chiar dacă a obținut ordin de protecție împotriva lui Alex Dobrescu, Cristina Cioran tot nu are liniște: „Am muncit o viață...”. Ce spune datoriile pe care le are
  • Cristina Cioran, noi detalii despre scandalul cu fostul iubit
  • Vedeta susține că nu are nici în prezent liniște din cauza lui Alex Dobrescu
Star Matinal. Lidia Buble, despre legătura pe care o are cu divinitatea. Cum și-a ghidat artista viața după credință: "Îl simt pe Dumnezeu..." / VIDEO
Emisiuni TV • la 11:16
Star Matinal. Lidia Buble, despre legătura pe care o are cu divinitatea. Cum și-a ghidat artista viața după credință: "Îl simt pe Dumnezeu..." / VIDEO
  • Cum și-a ghidat Lidia Buble viața după credință
  • Artista, recunoscătoare părinților pentru lecțiile primite
Xtra Night Show. Stelian Ogică, alături de soția lui, Alexandra, pe terenul de fotbal. Cei doi sunt căsătoriți de un an: „Sunt un bărbat împlinit”
Emisiuni TV • la 10:27
Xtra Night Show. Stelian Ogică, alături de soția lui, Alexandra, pe terenul de fotbal. Cei doi sunt căsătoriți de un an: „Sunt un bărbat împlinit”
  • Stelian Ogică, alături de soția lui, Alexandra, pe terenul de fotbal
  • Cei doi sunt căsătoriți de un an
Star Matinal. Monica Davidescu a vorbit despre momentele din viața ei în care a crezut că nu se poate. Actrița, lecție de succes pentru femeile puternice: "Dacă ai încredere..." / VIDEO
Stiri interne • la 10:22
Star Matinal. Monica Davidescu a vorbit despre momentele din viața ei în care a crezut că nu se poate. Actrița, lecție de succes pentru femeile puternice: "Dacă ai încredere..." / VIDEO
  • Monica Davidescu, o lecție pentru femeile puternice
  • Cum își va petrece soția lui Aurelian Temișan Sărbătorile Pascale
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
recomandare pe observatornews.ro
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
recomandare pe as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
recomandare pe antena3.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
recomandare pe antena3.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
recomandare pe playtech.ro
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
recomandare pe playtech.ro
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești bune pentru pensionari! Guvernul a făcut anunțul mult așteptat!
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești bune pentru pensionari! Guvernul a făcut anunțul mult așteptat!
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close